‘KALP MERKEZİ’ KURULUYOR
Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nin ‘Kalp Merkezi’ne kavuşması için önemli bir eşik atlandı. Tarihinde ilk kez anjiyo cihazına kavuşan devlet hastanesinde, tam teşekküllü merkez kurulması için çalışmalar da başladı

. Kalplere dokunan bu müjdenin mimarı olan AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ile sürece destek veren Milletvekili Ercan Öztürk’ün girişimleri sonucunda artık üniversite hastanesinin yetersiz kalması nedeniyle kalp hastalıkları tedavisinde artan sevklerin önüne geçilecek.
Yoğun gayret meyvelerini verdi
Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde kalp rahatsızlığı olan hastalara müdahale edilememesi sebebiyle yaşanan ölümler ‘Düzce kalpten gidiyor’ şeklinde geçtiğimiz yıllarda ulusal gündeme de gelmiş ülkede en çok konuşulan başlıklardan biri olmuştu. Kalp ve damar hastalıklarına bağlı kayıplar, tüm ölümlerin yaklaşık olarak yüzde 35-40’ına denk gelirken, kalp krizi durumunda il dışına veya üniversiteye sevk birçok kez ‘ambulansta ölüm’ olarak haberlere yansımıştı. O günlerden itibaren hastane bünyesinde ‘Kalp Merkezi’ne kurulması için harcanan yoğun gayret meyvelerini verdi.
Anjiyo cihazı hastaneye teslim edildi
Düzce’de artarak devam eden sağlık yatırımlarına bir yenisi daha eklendi. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne ilk kez anjiyo cihazı kazandırıldı.
Şehrin sağlık alanında eksiklerinin giderilmesi amacıyla Ankara’da yürütülen girişimlerin meyveleri toplanıyor. Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz’ın talebi ve siyasilerin desteğiyle Düzce’nin kalp sağlığı hizmetlerine cihaz takviyesi yapıldı.
AK Partili Milletvekilleri Ayşe Keşir ve Ercan Öztürk’ün girişimleri ile kazandırılan anjiyo cihazı, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi yetkililerine teslim edildi. Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bulunan anjiyo cihazları ile birlikte Düzce’de cihaz sayısı 3’e çıkmış oldu.
Son alınan cihazın Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne kazandırılmasının ardından, hastane bünyesinde Kalp Merkezi kurulmasına yönelik çalışmalar da başlatıldı.
‘Üniversite hastanesi yetmiyordu’
Düzce’nin sağlık alanında iyi haberleri ağzından duymaya alıştığı AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, geçtiğimiz aylarda Öncü TV’ye süreç ile ilgili bilgilendirmede bulunmuştu. Keşir, Ankara nezdinde yapılan görüşmeler neticesinde nüfus kriterine bakılmaksızın Sağlık Bakanlığı tarafından Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne anjiyo cihazı kurulması için ön ruhsatını verdiği ve ihale sürecine başlandığını duyurmuştu.
Vekil Keşir, o dönemki açıklamasında, şunları kaydetmişti: “Biz 2 yıldan uzun zamandır bu konu için çalışıyorduk. Bir anjiyo cihazı talep etmiştik. Bu cihazı alabilmek de nüfus kriterlerine bağlıydı. Üniversite hastanesinde var ve nüfus kriterini aşmıyoruz diye bize vermiyorlardı. Biz ısrarla ikinci bir cihaza ihtiyacımız olduğunu belirttik. Yeni bir anjiyo cihazı gelecek. Üniversite hastanesi yetmiyordu. Sağlık Bakanlığı yeni bir cihaz alacak. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nin bunu işlemi yapabileceğine dair ruhsatı aldık. Artık anjiyodan başlayarak ileri işlem yapabilir seviyeye geldik. Daha önce cihazımız ve yetkilendirme olmadığı için ileri işlemleri yapabilir hale geleceğiz. Bunun da birinci aşaması anjiyo cihazı. Bu arada Düzce Atatürk Devlet Hastanesi, bu sabitlenen büyük cihazın yerini ayarlayacak.”
Öte yandan Düzce’de son zamanlarda artarak devam eden sağlık yatırımlarının hız kesmeden devam edeceği bildirildi.
Anjiyo nedir?
Damar hastalıklarının tanısında en yaygın olarak kullanılan yöntemlerden biri de halk arasında anjiyo adı verilen anjiyografi işlemi. Bir çeşit damar görüntüleme yöntemi olan anjiyo, kan damarlarının röntgeni olarak kabul edilir. Anjiyo işlemi damarlardaki zayıflamalar, tıkanıklıklar veya pıhtı gibi durumların kesin tanısı için kullanılır.