ERASMUS PROJESİ’NDE MUTLU SON

Düzce Belediyesi ortağı olduğu uluslar arası ortaklı “Erasmus Göçmen Kadınların Sosyal Entegrasyonu Projesi”nin 2 yıllık uygulama sürecini başarı ile tamamladığı bildirildi.

Gündem Yayın: 07 Şubat 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 07.02.2024 16:53:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
985 okunma
Takip EtGoogle News

Proje ortaklarının tam kadro katıldığı kapanış toplantısı ve sonuç raporu hazırlanması Düzce Belediyesi ev sahipliğinde Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde yapıldı.

 

 

Düzce Belediyesi’nin ortağı olduğu uluslar arası projelerden birini daha tamamladığı bildirildi.

Kurumdan yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi: “2021 yılında Kültür İşleri Müdürlüğü AB Proje Ofisi tarafından hazırlanarak açılış toplantısı yapılan “COMO-TRAIN Erasmus Göçmen Kadınların Sosyal Entegrasyonu Projesi”nin kapanış toplantısı yine Düzce Belediyesi ev sahipliğinde Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Düzce Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Dezavantajlı Grupları Anlama ve Sosyal Destek Derneği (DEGDER), Almanya, Slovakya ve Macaristan’dan sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda 2 yıl süresince yürütülen proje kapsamında yapılan çalışmalar anlatıldı.”

“PROJE ÇIKTILARI 5 YIL DAHA AKTİF KULLANILACAK”

Düzce Belediyesi’ni temsilen toplantıya ev sahipliği yapan Başkan Yardımcısı Oya Kocaman’ın açılış konuşmasına Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün selamlarını ileterek başladığı bildirildi. Kocaman’ın “Uluslar arası ortaklı olarak yürüttüğümüz bu projenin kapanış toplantısında paydaşlarımızı burada ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Göçmen kadınların sosyal yaşamda var olması ve uyumlarının sürekli hale getirilmesi için çalışmalar yaptığımız 2 yıllık altyapı sürecini bugün tamamlıyoruz. Ancak çalışmalarımızın karşılığı gelecek süreçte de etki gösterecektir. Proje sürecinde birçok kadına işgücü piyasasına yönelik eğitimler verilmesini sağladık ve kadınların girişimcilik yönlerini farklı kurumsal iş birlikleriyle destekledik. Projenin devamlılığı ve yaygınlaştırılmasını gözeterek çevrimiçi öğrenme platformunda Türkçe, İngilizce, Almanca, Macarca ve Slovakça olmak üzere toplamda 5 dilde eğitimlere 5 yıl daha devam edilecek, Türkiye’de ve farklı ülkelerde insanların bu platform aracılığıyla ücretsiz sertifika alması sağlanacak. Böyle bir çalışmaya ortak olmaktan memnuniyet duyduğumu belirterek konuklarımıza tekrar hoş geldiniz diyorum.” ifadelerini kullandığı aktarıldı.

ÜNİVERSİTE, STK VE KAMU KURUMLARI ORTAK ÇALIŞTI

Projede aktif olarak görev alan Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Kılıç’ın da proje hazırlık sürecinde yapılan çalışmalardan söz ederek desteklerinden dolayı Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ile Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’e teşekkürlerini ilettiği bildirilen açıklamada, kurumların iş birliğinin benzer projelerde büyük önem arz ettiğine vurgu yaptığı kaydedildi. Toplantı sonunda katılımcılara proje kapanış toplantısına yönelik sertifika takdimi yapıldığı belirtildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.