DÜZCE ÜNİVERSİTESİ’NDE ETKİNLİKLER HIZ KESMİYOR
Düzce Üniversitesi’nde hafta içi her gün öğrencilere katkı sağlaması için düzenlenen çok sayıda panel, seminer ve eğitimler devam ediyor.

Öğrencilerine “Ekolojik Okuryazarlık” Eğitimi verildi
Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği Koordinatörlüğü koordinasyonunda düzenlenen “Ekolojik Okuryazarlık” eğitimi, Düzce Üniversitesi Genç Ofis’te gerçekleştirildi.
Düzce Üniversitesi İklim Elçisi Şulenur Çalışkan’ın “İklim Değişikliği ve Atık Yönetimi, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve Küresel Sözleşmeler” konularında sunum yaptığı etkinlikte, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Arş. Gör. Özcan Akın da çevre mühendisi olarak bilgi ve deneyimlerini aktardı.
Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği Koordinatörlüğü koordinasyonundaki farkındalık eğitimleri, ilerleyen günlerde üniversite genelinde devam edecek.
İş arama süreçlerinde başarıya ulaştıran etkenler konuşuldu
Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi ve Eğitim Fakültesi iş birliği ile düzenlenen, “İş Arama Stratejileri” başlıklı program, Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi, Fatih Sultan Mehmet Amfisi’nde gerçekleştirildi.
Programda, Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı, katılımcılara iş arama süreçlerinde başarılı olmalarını sağlayacak stratejileri örnekler üzerinden anlatarak detaylı bilgiler aktardı.
İş arama süreçlerinde uygun işi bulabilmenin zaman alan, sabır, süreklilik ve kararlılık gerektiren bir süreç olduğunu söyleyen Yazıcı, iş arama süreçlerinde öne çıkabilmek için özgeçmişi güçlendirme, kişisel markanın uygun platformlardan oluşturularak ağı genişletme, referanslara ve iyi iş ilişkilerine sahip olma ve iş görüşmelerine iyi bir şekilde hazırlanmanın önemine vurgu yaptı.
Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı, bireylerin sahip oldukları eğitim ve deneyim, referanslar, etkili iletişim ve teknolojiyi kullanabilme becerileri, sahip oldukları yetenekler ve sürekli olarak kendilerini geliştirme çabalarının iş arama süreçlerinde başarıya ulaşmalarında yardımcı olacağını sözlerine ekledi.
Programın son bölümünde, iş arama süreçlerini yönlendirmek ve iş aramak için kullanılabilecek platformlardan bahseden Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı, katılımcılardan gelen soruları yanıtlayarak sözlerini sonlandırdı.
Polonyalı ve Türk öğrencilere sürdürülebilirlik konusunda seminer
Düzce Arsal Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Hatice Keskin’in Portekiz ve Türkiye olarak kuruculuğunu yaptığı ve Polonya ortaklığı ile devam ettirilen “Let’s Listen to Mother Nature” adlı e-twinning projesi kapsamında Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği Koordinatörü Doç. Dr. Yaşar Selman Gültekin tarafından, "Sustainable Development Goals and Climate Change" konulu çevrim içi seminer gerçekleştirildi.
Seminere, Polonyalı öğrenciler ve öğretmenleri, Düzce Arsal Anadolu Lisesi proje ekibi öğrencileri, yabancı dil alanı öğrencileri ile öğretmenler katılım sağladı. Seminerde Doç. Dr. Yaşar Selman Gültekin; sürdürülebilirlik, sürdürülebilir kalkınma ve iklim değişikliği kavramlarını açıkladıktan sonra Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı örnekler eşliğinde anlattı. İklim değişikliğine karşı neler yapılması gerektiğiyle ilgili önemli bilgiler paylaşan Doç. Dr. Yaşar Selman Gültekin, öğrencilerin sorduğu soruları da yanıtladı.
Sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği konularında anahtar rol üstlenecek olan gençlerin farkındalık kazanması ve bilinçlenmesi amacını taşıyan etkinlikler, Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği Koordinatörlüğü tarafından desteklenmeye devam ediyor.