TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ'NE HAZIRLIK
Yeni eğitim-öğretim yılında uygulanmaya başlayacak olan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programı” öncesinde yöneticiler bilgilendirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın başkanlığında Düzce Fen ve Teknoloji Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda, maarif modelinin yapı taşları anlatıldı.
Öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlâkî bakımdan çok yönlü gelişimini desteklemek amacıyla geliştirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında eğitici eğitimleri devam ediyor.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2024-2025 eğitim öğretim yılında, okul öncesi (anasınıfı); ilkokul 1, ortaokul 5; ortaöğretim hazırlık ve 9’uncu sınıf düzeyinde uygulanacak olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programları’nın tanıtımı ve uygulanması ile ilgili “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Yönetici Eğitimi Programı” İl Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın başkanlığında düzenlendi.
Düzce Fen ve Teknoloji Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim programına; İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, merkez ilçede görev yapmakta olan resmi/özel her tür ve kademedeki okul/kurum müdürleri, müdür başyardımcıları katılım sağladı.
Yönetici Eğitim Programı’nın devamında müdürlüğü Eğitim Müfettişleri Eyüp Polat ve Samet Kayahan tarafından okul müdürlerine yönelik, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne göre yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerin rol ve görevleri, maarif modelinin yapı taşları, temel yaklaşımları konularında bilgilendirme yapıldı.
Tüm kademelerdeki okul yöneticileri ortak metni inceledi
Öte yandan il millî eğitim müdürlüğü koordinesinde il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince yapılan planlama dâhilinde tüm kademelerdeki okul yöneticilerinin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Ortak Metni'ni incelemesi sağlandı. Zümre toplantılarında Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin temel yaklaşımı ve öğrenci profili doğrultusunda öğretim programları ve ders kitapları göz önünde bulundurularak modelde yer alan tüm bileşenlerin etkin ve doğru bir şekilde hayata geçirilmesini sağlayacak planlamalar yapıldı. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin yapısı gereği her tür yerel şart ve imkânda uygulamaya müsait olduğu göz önünde bulundurularak öğretim programlarının öğrenme çıktılarının gerektirdiği beceriler azami düzeyde öğrenciye kazandırılacak şekilde planlama sağlandı.
Diğer taraftan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yapılacak sınıf içi ölçme değerlendirme faaliyetleri, öğrencilerin bilgi ve beceri düzeylerinin ölçülmesinin yanı sıra öğrenme eksiklikleri ve eğilimlerine ilişkin veri oluşturacak şekilde planlanacak.