MÜZİĞİN ETKİNLİKLERDE DOĞRU KULLANIMI ANLATILDI
Düzce Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, “Ritim Abi: Ritim İçinde Oyun” başlıklı eğitim düzenledi.

. Eğitmen Hakan Sengir, müzik seçiminin çok önemli olduğunu yanlış müzik ve ritim seçimi durumunda, hem öğrencilerin hem eğitmenin motivasyonunun düşebileceğine ve öğrencilerde öğrenme zorluğu yaşanabileceğine dikkat çekti.
Düzce Üniversitesi’nden yapılan bilgilendirmeye göre;
Düzce Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Ritim Abi: Ritim İçinde Oyun” başlıklı eğitim, çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.
Moderatörlüğünü Düzce Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Elçin Yazıcı Arıcı’nın üstlendiği eğitim programına, Eğitmen Hakan Sengir davetli konuşmacı olarak katıldı.
Etkinlikleri oyunlaştırma ve müziği etkinliklerde kullanmayla ilgili detaylı bilgiler paylaşan Hakan Sengir, müzik seçiminin çok önemli olduğunu belirterek, yanlış müzik ve ritim seçimi durumunda, hem öğrencilerin hem eğitmenin motivasyonunun düşebileceğine ve öğrencilerde öğrenme zorluğu yaşanabileceğine dikkat çekti.
Müziğin ritim ve melodi olarak kolay olması gerektiğini ifade eden Hakan Sengir, amaca uygun iyi bir senaryo yazımının önemi üzerinde durdu. Müziğin seri ve net şekilde oyuna aktarılmasıyla ilgili deneyimlerini aktaran davetli konuşmacı, farklı yaş gruplarına yönelik ritim temelli drama, nefes çalışması, kukla oyunu gibi uygulamalı örnek çalışmalar gerçekleştirdi.
Etkinlik ve oyunlarda müziğin doğru kullanımıyla ilgili Düzce Üniversitesi öğrencilerinin önemli kazanımlar elde ettiği ve farklı bakış açıları kazandığı programın sonunda Hakan Sengir, öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı.