“KARBONSUZ EKONOMİ ÖNEMLİ OLACAK”
Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen, “Hidrojen Çağına Giriş ve Bilimsel Öncelikler” adlı program, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre; Programa; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk, Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Resul Kara, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Duygu Ekinci, Araştırma Dekanı Prof. Dr. Emine Tekin, davetli konuşmacı Ontario Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi, TENMAK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Dinçer ile Düzce Üniversitesi akademik personeli ve öğrencileri katıldı.
Programda konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, “Hidrojen Çağına Giriş ve Bilimsel Öncelikler” adlı programı düzenlemekten mutluluk duyduklarını ifade etti. Prof. Dr. İbrahim Dinçer’in hidrojen konusunda dünya çapında bir akademisyen olduğunu söyleyen Rektör Sözbir, kendisinin çok değerli bilgiler paylaşacağını sözlerine ekledi.
Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Ontario Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi, TENMAK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Dinçer, sürdürülebilirliği; enerji, mühendislik, eğitim, ekonomi, çevre ve etik açılardan değerlendirerek sözlerine başladı. İnsanların, temiz hava, temiz su, temiz gıda ve temiz enerjiye ihtiyacı olduğunu belirten Prof. Dr. İbrahim Dinçer, gelecek yıllardaki enerji denkleminde yenilenebilir enerji ve nükleer enerjinin ön planda olacağını, fosil yakıtların devre dışı kalacağını dile getirdi. Enerji ekosisteminde hidrojenin hem yenilenebilir hem nükleer boyutta katkısının olacağına dikkat çeken Prof. Dr. Dinçer, hidrojeni kâinatın enerji kaynağı şeklinde nitelendirerek güneşin hidrojen topu olarak isimlendirildiğini söyledi.
Önümüzdeki süreçte hidrojenin öne çıktığı karbonsuz ekonomiye geçileceğini ifade eden Dinçer, hidrojenin ham madde olarak rolünün de önemli olacağını vurguladı. Hidrojen çağında inovasyon, teknoloji ve dijitalleşmenin olmazsa olmaz olduğunun altını çizen Prof. Dr. İbrahim Dinçer, hidrojen teknolojileri ve getirdiği avantajlardan söz ederek, Türkiye’nin bu alanda büyük potansiyeli olduğunu dillendirdiSoru-cevap bölümüyle devam eden programın sonunda Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir tarafından Prof. Dr. İbrahim Dinçer’e hediye ve teşekkür belgesi takdim edildi.
BİOMENG’23 Etkinliğiyle Biyomedikal Alandaki Yeni Gelişmeler Paylaşıldı
Düzce Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Topluluğu tarafından düzenlenen “Biyomedikal Mühendisliği Sektör Söyleşisi BİOMENG’23” İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Programın 1. oturumunda Fujifilm Saha eğitimlerinden sorumlu Teknik Servis Mühendisi Nisa Baldiş ve 2. oturumunda Elmaslar İmalat Tıbbi Cihaz A.Ş. Üretim Müdürü Sümeyye Çelik, sunumları ile biyomedikal alandaki yeni gelişmeler, bazı biyomedikal cihazların kullanımları, üretimi, üretimindeki zorluklar ve yenilikçi fikirler ile sektör tecrübeleri hakkında bilgilerini paylaştı.
Düzce Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği, oldukça verimli ve eğitici bir etkinliğe sahne olan BİOMENG’23 programının sonunda konuşmacılara plaketleri takdim edilerek etkinlik sponsorları Düzce Halkmar ve İrfan Ofset’e katkılarından dolayı teşekkür edildi.