GEÇMİŞE YOLCULUK YAPTIRAN PAZAR
Cumartesi günleri Hamidiye Mahallesi kapalı pazaryerinde kurulan "antika pazarı" geçmişin izlerini günümüze taşıyor.

Düzce’nin yanı sıra, İstanbul, Ankara, Bolu ve civar illerden katılımın olduğu pazarda, fotoğraf makineleri, telefonlar, pikaplar, eski paralar, madalyalar ile köylerde kullanılan tarım ve mutfak araç - gereçleri gibi çeşit çeşit ürün antikaseverlerin beğenisine sunuluyor.
Haber ekibimiz, antika pazarının kurulduğu Hamidiye Pazaryeri’ne giderek, pazar esnafı ve vatandaşa mikrofon uzattı. Düzce’nin yanı sıra Ankara, İstanbul, İzmit ve Sakarya gibi civar illerden de antika meraklılarının pazara ilgi gösterdiğini kaydeden esnaf, bu durumdan memnun olduklarını dile getirdi.
“Ne ararsan var”
Antika pazarını gezen ve ürün çeşitliliğin çok olduğuna değinen Ömer Küçükyılmaz, “Çok güzel. Bu şekilde yapılmış olması belediye başkanımızdan Allah razı olsun. Onların katkısıyla oldu. Çeşitlilik var, ne ararsan var. Yeni geldim, dikkatimi çeken oldu ama imkan meselesi. Antikayla ilgim çok. Burası daha farklı. İstanbul’da öyle fazla ürün yok. 3-5 esnaf toplanmış, öyle satıyorlar. Hoşumuza gitti.” dedi.
“Sakarya’dan, İzmit’ten, İstanbul’dan merak edip gelenler var”
Pazara vatandaşların ilgisinin yoğun olduğunu söyleyen esnaf Nebi Bakkaloğlu, “Pazara ilgi yoğun, güzel hareketlilik var. Vatandaşlar antikalara gayet meraklı, bilgisayarlardan fotoğraf makinesine kadar elektronik ürünler ağırlıkta bizde, ilgi gayet güzel. Sakarya’dan, İzmit’ten, İstanbul’dan merak edip gelenler var.” ifadelerine yer verdi.
“Vatandaşların ilgisi harika”
Pazarın eğlenceli geçtiğini ve yoğunluk olduğunu anlatan esnaf Cahit Özel, “Antika pazarımız harika geçiyor, eğlenceli geçiyor. Vatandaşların ilgisi harika. Gördüğünüz gibi yoruyor biraz ama çok güzel. Benim para, genelde eski paralar, koleksiyonluk paralar, madalyalar, cumhuriyet paraları, Osmanlı paraları, geniş bir çeşidimiz var.” şeklinde konuştu.
“Her zaman gelip gezinilebilecek bir pazar”
Antika pazarının mutlaka gezilmesine vurgu yapan pazar esnafı Kadir, “Gördüğünüz gibi antikalarla uğraşıyorum. Güzel, zevkli bir iş. Biz de geldik sergimizi açtık. İnsanlara burada hizmet ediyoruz. Onlar da eskileri gördükçe daha sıcak kanlı oluyorlar. Farklı ürünler, farklı tarzlar insanların genelini daha iyi yansıtıyor. Biz de bunu çok iyi görüyoruz. İnsanlara da hizmet vermekten çok memnunuz. İnsanlar da çok sıcak bakıyorlar bize. Geliyorlar, alıyorlar, gidiyorlar, o şekilde devam ediyor. Mesela bizim ekiplerimiz, gruplarımız var. İstanbul’dan sergi açmaya gelenler var. Bolu’dan, Sakarya’dan, buradan Düzce’den gelenler var. Hepimiz buradayız. Beraber antika açıyoruz sergiliyoruz. Abi-kardeşçe duruyoruz burada. Ürün çeşitliliğimiz plak, plakçalarlar, para, eski paralar farklılıklar gösteriyor. Eski telefonlarımız var. Değişik yani. Görmeniz gerekiyor, gezmeniz gerekiyor. Sadece benim değil bütün pazarı gezmeniz gerekiyor. Çok tatlı ürünler var. Eski Osmanlılar var, dönem ürünleri var. Her zaman gelip gezinilebilecek bir pazar. Talep kişiye göre değişiyor. Ben plak seviyorumdur, başkası parayı seviyordur. Ama genellikle talep çeken para. Ürünlerden farklı ön plana para çıkıyor.” açıklamalarında bulundu.