DÜZCE'DE FİDAN DİKİMİYLE DOĞAYA KATKI SAĞLANDI
Düzce Üniversitesi ve Beyköy Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen fidan dikimi etkinliği, Ormancılık Haftası kapsamında, çevreye ve bölgeye katkı sağladı. Etkinlikte yüzlerce fidan toprakla buluşturularak, doğal afetlere karşı önlem alınması ve ekolojik...

Düzce Üniversitesi ve Beyköy Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen fidan dikimi etkinliği, Ormancılık Haftası kapsamında, çevreye ve bölgeye katkı sağladı. Etkinlikte yüzlerce fidan toprakla buluşturularak, doğal afetlere karşı önlem alınması ve ekolojik dengenin güçlendirilmesi hedeflendi.
Ormancılık Haftası kapsamında, Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği Koordinatörlüğü (DÜSİD), Beyköy Belediyesi, Ormancılık Meslek Yüksekokulu ile Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) iş birliğinde anlamlı bir fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi. Sel ve taşkın riskinin yüksek olduğu bir bölgede düzenlenen etkinlikte, yüzlerce fidan toprakla buluşturularak hem doğaya hem de bölgeye katkı sağlandı.
Geniş Katılım ve Uygulamalı Eğitim
Düzce Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre etkinliğe; Beyköy Belediye Başkanı Fatih Ocak, Düzce Üniversitesi Ormancılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Çağlar Akçay, Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Koç, Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nihan Koçer, Öğr. Gör. İlter Bekar, DÜSİD Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Özcan Akın, Beyköy Belediyesi yetkilileri, DÜSÜYET üyeleri ve Ormancılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri başta olmak üzere birçok doğasever katıldı.
Bu özel etkinlik, doğal afetlerin etkilerini azaltmayı hedeflerken aynı zamanda ekolojik dengeyi güçlendirmeyi amaçladı. Katılımcılar, doğayı koruma adına somut bir adım atmanın ve bölgenin güvenliğini artırmaya yönelik bu çabanın bir parçası olmaktan büyük memnuniyet duydu. Fidan dikimi, Ormancılık Haftası’nın sürdürülebilir bir geleceğe yönelik farkındalık yaratma misyonunu da yansıttı.
Etkinlik kapsamında, Düzce Üniversitesi Ormancılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Doç. Dr. İsmail Koç koordinatörlüğünde, Fidanlık Tekniği dersinde edindikleri teorik bilgileri sahada uygulama fırsatı da yakaladı. Böylece öğrenciler, eğitimlerini pratiğe dökerek mesleki gelişimlerine katkı sağladı.
Etkinlik sırasında yapılan konuşmalarda, DÜSİD Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Özcan Akın, doğanın, ormanların ve yeşil alanların korunmasının, sel ve taşkın gibi doğal afetlere karşı alınması gereken önlemlerin önemine vurgu yaptı. Ormancılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Çağlar Akçay ise, eğitim kalitesini sürekli artırarak sektörün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini belirtti.
Yeşil Geleceğe Bir Adım Daha
Geleceğe nefes olacak bu fidanların, doğanın canlanmasına ve toplumun daha sağlıklı bir çevrede yaşamasına katkı sağlayacağı belirtildi. Katılımcılar, etkinlik sonunda hem bölgenin ekolojik dengesine yapılan katkının, hem de bu tür etkinliklerin yaygınlaştırılması gerektiğinin altını çizerek iyi dileklerini paylaştı.