DÜZCE OLİMPİK ANNELER’İ TÜRKİYE İZLEDİ
Düzce Olimpik Anneler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi anneleri, TRT Haber ekranlarında Anadolu’nun Mayası “İmece” programının ilk bölümünde izleyici ile buluştu.

Düzce'de ulusal ve uluslararası madalyalara sahip judo yapan sporcuların annelerinin öncülüğünde kurulan ve ilk kadın kooperatifi olmasıyla değer kazanan Düzce Olimpik Anneler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, gelişerek değerlerine değer katmaya devam ediyor. Düzce Olimpik Anneler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi anneleri, TRT Haber ekranlarında Anadolu’nun Mayası “İMECE” programının ilk bölümünde yürüttükleri çalışmaları anlattı.
Anadolu’nun Mayası “İMECE” programının ilk bölümünde izleyici ile buluşan kooperatif anneleri, Düzceli izleyicilerden de tam not aldı.
Büyük mesafe kat etti
Düzce Olimpik Anneler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, bilindiği üzere Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde judo sporu yapan gençlerin annelerinden oluşan kadınlar tarafından kurulan ve yakın zamanda faaliyetlerine başlayan bir kooperatif olup, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB Düzce Kadın Girişimciler Kurulu’nun destekleriyle büyük mesafe kat etti.
Düzce Olimpik Anneler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi; 2020 yılında ortaklarının en az yüzde 90’ını kadınların oluşturduğu kooperatiflerin işletecekleri yaşlı ve engelli bakım merkezleri ile çocuk kulüpleri, kreş ve gündüz bakımevlerinin demirbaş eşya niteliğindeki yatırım malı alımlarına, ürettikleri ürünlerin tanıtımı ve pazarlanmasına ilişkin sergi ve fuar katılımlarına yönelik hizmet alımlarına, projelerine ilişkin nitelikli personel istihdamlarına destek programlarına dahil olmaya 1. sırada hak kazandı. İlgili proje ile; proje tutarlarının üst sınırları içerisinde, kalkınmada öncelikli yörelerde yüzde 75’i, diğer bölgelerde yüzde 50’si ve kalkınmada öncelikli yöre şartı aranmaksızın ortaklarının en az yüzde 90’ını kadınların oluşturduğu kooperatiflerde ise yüzde 75’i Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından hibe olarak karşılanıyor.
Kooperatifte yöresel ürünler üreten kadınlar, bu proje desteği ile seri üretime geçerek kısa sürede hayallerine yaklaştı.