DÜ AKADEMİSYENLERİ JÜRİDE YER ALDI
Bursa Fashion Week ön elemelerde Düzce Üniversitesi akademisyenleri jüride yer aldı. Öte yandan Avrupa Birliği Horizon Europe COST Toplantısı, Düzce Üniversitesi öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Türk modasını dünya platformlarına taşımak, genç moda tasarımcılarına destek olmak ve Türk gençliğinin üretkenliğini arttırmak konusunda önemli bir görev üstlenen Bursa Fashion Week Komitesi, 7.’sini düzenlendikleri Bursa Fashion Week (BFW) etkinliği ile bu yolda emin adımlarla yürümeye devam ediyor.
Önemli bir iş birliği
Eğitim ve iş dünyasını bir araya getiren ve Avrupa Birliği Projeleri Tekstil Komisyonu içerisinde yer alan organizasyonda; Düzce Üniversitesi ve Bursa Fashion Week Komisyonu, moda tasarım öğrencilerini teşvik ederek önemli bir iş birliğine imza atıyor.
Bu yıl 7.’si düzenlenecek olan Bursa Fashion Week-7 “DÜŞ’ÜN TASARIMI” Yarışması ön elemeleri İstanbul Kağıthane Delta Marriot Hotel’de Tasarımcı Erol Albayrak başkanlığında gerçekleştirildi. Jüri üyesi olarak Düzce Üniversitesi Düzce Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Filiz Dursun ve Moda Tasarımı Program Koordinatörü Öğr. Gör. Çiğdem Dursun da görev aldı. Moda Tasarım Programı öğrenci ve akademisyenlerinin Ekim 2024’te yapılacak finale katılım sağlayacakları “DÜŞ’ün TASARIMI” temalı yarışmada, Düzce Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım 2. sınıf öğrencisi Yağmur Yıldız, finalistler arasında yer alma başarısı gösterdi.
Daha önce gerçekleşen 6. BFW etkinliğinde, Düzce Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Programı öğrencisi finale kalarak Düzce Üniversitesi’ni başarıyla temsil etmişti.
Avrupa Birliği Horizon Europe COST Toplantısı
Düzce Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Pınar Gültekin ve Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği Koordinatörü Doç. Dr. Yaşar Selman Gültekin’in eğitmen ve yerel organizatör olarak görev aldığı Avrupa Birliği Horizon Europe COST (European Cooperation in Science and Technology) CA19141 - Integrating Neandertal Legacy: From Past to Present (iNEAL) toplantısı olan “Working Group 4 (From Past to Present) Training School” İstanbul’da düzenlendi.
Toplantıya; İngiltere, Almanya, İtalya, İspanya, Hollanda, Hırvatistan, Romanya, Polonya, Litvanya, Arnavutluk, Malta, Sırbistan, Macaristan ve Türkiye olmak üzere Avrupa’nın 14 farklı ülkesinden 30 araştırmacı katıldı.
Düzce Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi ortaklığında düzenlenen toplantı, İstanbul Üniversitesi Antropoloji Bölümü ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantı kapsamında Sultanahmet Meydanı, Ayasofya, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Bursa Arkeoloji Müzesi, Ulu Camii, Sadağı Kanyonu ve Şahinkaya Mağarası’na teknik geziler düzenlendi. Proje Yürütücüsü Ivor Jankovic ve çalışma grubu lideri Sanjin Mihelic, Neanderthal mirasını kapsayan Türkiye ve Avrupa turizm rotaları oluşturulması konusuna vurgu yaparken, Düzce Üniversitesi öğretim üyeleri Neanderthal mirasının turizmde kullanımının kırsal toplulukların sosyo-ekonomik gelişimi üzerinde yaratabileceği potansiyel etkileri aktardı.