“CUMHURİYET’İN YÜZYILI”NA YOĞUN KATILIM

Düzce Üniversitesi’nin cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Cumhuriyet’in Yüzyılı” programı, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Gündem Yayın: 31 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 31.10.2023 17:07:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1097 okunma
Takip EtGoogle News

Programa; Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Külünk, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Büşra Kesici, Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Düzce Şubesi Başkanı Abdullah Markuş ve Dernek Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Düzce Üniversitesi akademik ve idari personelleri ile öğrencileri katıldı.

Öğr. Gör. Tuba Savaş Hayırlı moderatörlüğünde gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Külünk gerçekleştirdi. Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Külünk; Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Düzce Şubesi başkan ve üyelerinin programa katılımlarından duyduğu gurur ve mutluluğu belirterek sözlerine başladı. Cumhuriyetin 100. yılının kutlandığı programda, salonun tamamen dolu olmasının ve bu yoğun ilginin, kendisini hem mutlu ettiğini hem de gelecek adına fazlasıyla ümitvar olmasına vesile olduğunu ifade ederek sözlerini noktaladı.

Açılış konuşmasının ardından cumhuriyet ile ilgili çeşitli görseller paylaşılarak, programın onur misafirleri olan Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Düzce Şubesi başkanı ve üyeleri kendilerini tanıtarak programa davet edildikleri için memnuniyetlerini dile getirdi.

Hukuk devrimini gerektiren sebepler

Program kapsamında Ögr. Gör. Şerife Sülek “Cumhuriyet’in Hukuk Devrimi” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Konuşmasında öncelikle hukuk devrimini gerektiren sebepleri ve bu sebeplerin ortaya çıkış sürecini anlatan Ögr. Gör. Şerife Sülek, ardından cumhuriyetin bu sebeplere yönelik ürettiği çözümleri ve bu çözümlerin hukukun her alanına teşmil etme sürecini dinleyicilere sistematik bir bütünlük içinde aktardı.

 “Sanayi Devrimi” sonrası oluşan ekonomik düzeni değerlendirdi

Programda son olarak Öğr. Gör. Muzaffer Çabukoğlu tarafından “Türkiye Ekonomisinin Yüzyılı” isimli konuşma gerçekleştirildi. İlk olarak ekonomik düzenin tarihsel tahlilini yapan ve akabinde “Sanayi Devrimi” sonrası oluşan ekonomik düzeni değerlendiren Öğr. Gör. Muzaffer Çabukoğlu, Sanayi Devrimi sonrası oluşan yeni ekonomik düzen içerisinde Türkiye ekonomisinin tarım toplumundan sanayi toplumuna geçişi ve cumhuriyetin ilanından sonra, bu hususta atılan adımları katılımcılarla paylaştı. Konuşmasının sonunda cumhuriyetin ikinci yüzyılında, ilk yüzyıldan gelen birikim ve mirasla dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefine odaklanılması gerektiğini belirten Çabukoğlu, bu hususta neler yapılması gerektiği ile ilgili görüşlerini ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.

Programın sonunda moderatör Öğr. Gör. Tuba Savaş Hayırlı, konuşmacılar Ögr. Gör. Şerife Sülek, Öğr. Gör. Muzaffer Çabukoğlu, Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Düzce Şubesi Başkanı Abdullah Markuş ve Dernek Üyelerine, programa katkı sunan öğrencilere; Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Külünk ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Büşra Kesici tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.