ÇİLİMLİ’DE ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİĞİ
Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği Koordinatörlüğü (DÜSİD) ile Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET), “Dünya Çevre Günü” ve “Türkiye Çevre Haftası” etkinlikleri kapsamında Çilimli Topçular Ortaokulu’nda...

Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği Koordinatörlüğü (DÜSİD) ile Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET), “Dünya Çevre Günü” ve “Türkiye Çevre Haftası” etkinlikleri kapsamında Çilimli Topçular Ortaokulu’nda öğrencilerle buluştu.
Düzce’de Dünya Çevre Günü etkinlikleri devam ediyor. Düzce Üniversitesi tarafından Çilimli Topçular Ortaokulu’nda düzenlenen etkinlik hakkında kurumdan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
“Etkinlikte, İklim Elçisi ve DÜSÜYET Başkan Yardımcısı Şulenur Çalışkan “İklim Değişikliği ve Etkileri”, DÜSİD Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Özcan Akın ise “Su ve Çevre” başlıklı sunumlarını gerçekleştirerek, öğrencilerimize iklim değişikliği, atık yönetimi, suyun önemi, su kirliliği, kuraklık ve suyun bilinçli kullanımı ile ilgili bilgiler verdi.
Sunumların ardından Şulenur Çalışkan ve Sürdürülebilir Ormancılık ve Orman Afetleri Doktara Burs Programı öğrencisi Ahmet Ayteğin, Düzce Üniversitesi Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜTAGAM) tarafından hazırlanan kompost atıkları ve atık kağıtları kullanılarak “EKOSES Tohum Bombası” etkinliği ile öğrencilere atıkların geri kazanımı hakkında farkındalık oluşturdu.
Etkinliklerin sonunda DÜSİD Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Özcan Akın ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü İklim Değişikliği Doktora Burs Programı Mezunu Dr. Hatice Çobanoğlu,
Düzce Üniversitesi Ahşap İşleri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin desteğiyle ve atık arkalıklar kullanarak hazırladıkları ‘Çevre Gönüllüsü’ rozetlerini öğrencilere takdim etti.”
Toplanan atık piller Dünya Çevre Günü’nde fidana dönüştü
Öte yanan Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği Koordinatörlüğü (DÜSİD) ve Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) öğrencilerinin nisan ayında başlattığı “Her Pil Bir Fidan” kampanyası yoğun ilgi gördü. Toplanan her 1 kg atık pil karşılığında 2 fidan bağışının yapılacağı duyurulan kampanyada atık pil toplama kutuları ve DÜFEST’teki DÜSÜYET standında kısa sürede yaklaşık 100 kg atık pil toplandı ve 200 adet fidan bağışı yapıldı.
DÜSİD Koordinatörü Doç. Dr. Yaşar Selman Gültekin, sürdürülebilirlik alanında yaptıkları çalışmalar ile bölgede rol model olarak görüldüklerini ve çalışmalara bölgedeki diğer okulların da katılmak istediklerini belirtti. Atık pillerin içerdikleri kimyasallar nedeniyle doğaya ciddi bir tehdit olduğunu belirten DÜSİD Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Özcan Akın tüm katılımcılara doğanın korunmasına sağladıkları destekten dolayı teşekkürlerini ileterek önümüzdeki dönem bu kampanyanın tüm yerleşkelere yayılacağının müjdesini verdi.
DÜSİD Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Özcan Akın tarafından, 37 kg ile en çok atık pil toplayan Orman Fakültesi’ndeki tüm katılımcılara teşekkür belgesi takdim edildi.