dini sohbet sohbet dini chat uwell cinsel sohbet emlak seviye 5 su böreği sipariş galeri yetki belgesi nasıl alınır yalama taşı dijital pazarlama ajansı oyun haberleri İstanbul evden eve nakliyat

‘YENİ ANAYASA FAYDALI OLACAK’

Düzce Üniversitesi’ne konuk olan TBMM 29. Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, anayasa tartışmalarının ülkenin önünü açması bakımından olumlu olduğunu ifade ederek, Türkiye’nin toplumsal katılımla gerçek ve dengeli bir anayasa yapacağına inandığını...

Gündem Yayın: 29 Kasım 2024 - Cuma - Güncelleme: 29.11.2024 14:04:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
162 okunma
Takip EtGoogle News

Düzce Üniversitesi’ne konuk olan TBMM 29. Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, anayasa tartışmalarının ülkenin önünü açması bakımından olumlu olduğunu ifade ederek, Türkiye’nin toplumsal katılımla gerçek ve dengeli bir anayasa yapacağına inandığını belirterek konuşmasını noktaladı. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ise kapsayıcı, kucaklayıcı, bütünleştirici ve çoğulcu yeni anayasanın faydalı olacağını vurguladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 29. Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, “Türkiye’de Anayasalar ve Siyaset” adlı program kapsamında Düzce Üniversitesi’nin onur konuğu oldu.

Programa TBMM 29. Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, 65. Hükümet Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Vali Yardımcısı Dr. Ömer Yılmaz, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ile protokol üyeleri, Düzce Üniversitesi öğretim üyeleri, öğrencileri ve basın mensupları katıldı.

“Üniversitemizde ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, “Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi 29. Başkanı Prof. Dr. Sayın Mustafa Şentop’u üniversitemizde ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz. Gerek hukuk, gerek siyaset alanında önemli görevler üstlenen ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olarak üstün hizmetlerde bulunan saygıdeğer meclis başkanımıza, ülkemize yaptığı değerli katkılardan dolayı şahsım ve üniversitem adına şükranlarımı arz ediyorum.” şeklinde konuştu.

Düzce Üniversitesi’nin sadece fen bilimleri alanında değil, sosyal bilimler alanında da ülkeye katkı sunacak projeler ürettiğini ve ses getiren organizasyonlara imza attığını belirten Rektör Sözbir, “Bu doğrultuda; anayasalar gibi ülkelerin hukuk düzenini oluşturan önemli bir konuda düzenlenen bu programa, ev sahipliği yapmaktan da ayrıca memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bu derece önemli bir konuda, Kamu Hukuku alanında oldukça deneyimli ve birikimli olan Prof. Dr. Sayın Mustafa Şentop’un paylaşacağı bilgilerin, bizlere yeni ufuklar ve farklı bakış açıları kazandıracağına yürekten inanıyorum.” sözleriyle konuşmalarını noktaladı.

“Kapsayıcı, kucaklayıcı, bütünleştirici ve çoğulcu yeni anayasa faydalı olacak”

Programda konuşan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Üniversitesi’nin kurulduğu 2006 yılından bugüne Düzce’ye ve ülkeye büyük değer kattığını ifade etti. Bu programın, Düzce Üniversitesi’nin üstlendiği toplumsal ve kamusal sorumluluğun en güzel yansıması olduğunu belirten Dr. Faruk Özlü, anayasaların demokratik yaşam biçimini benimsemiş toplumların vazgeçilmez yapı taşları olduğunun altını çizdi. Kapsayıcı, kucaklayıcı, bütünleştirici ve çoğulcu yeni anayasanın faydalı olacağını söyleyen Başkanı Dr. Faruk Özlü, programda emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

“Devleti gerçekten var eden anayasalardır”

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen TBMM 29. Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Anayasa çalışmaları bağlamında gerçekleştirdikleri hizmetler hakkında değerlendirmelerde bulunarak sözlerine başladı. Hukuku, yaşadığımız hayatın görünmez tarafı şeklinde tanımlayan Prof. Dr. Mustafa Şentop, hayat içerisindeki soyut işlemlerin hukukla belirgin hale geldiğini dile getirdi. Devletin, hukukun görünür şekli, hukukun da devletin yazıya dökülmüş hali olduğunu ifade eden Prof. Dr. Şentop, devleti gerçekten var edenin anayasalar olduğunu sözlerine ekledi.

Anayasaların 19. yüzyılda yazılı metinler olarak ortaya çıktığını belirten Prof. Dr. Mustafa Şentop, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra anayasalara farklı misyonlar yüklendiğini dillendirdi. 2. Dünya Savaşı’nı kazananların, mağlup devletlerin anayasalarını yaptığına ve anayasalar üzerinden siyaseti dizayn ettiğine işaret eden Prof. Dr. Mustafa Şentop, Türkiye’de ise 2002 yılından itibaren siyaset alanının genişlediğini söyledi.

“Türkiye’nin toplumsal katılımla gerçek ve dengeli bir anayasa yapacağına inanıyorum”

Anayasa tartışmalarının Türkiye’nin önünü açması bakımından olumlu olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mustafa Şentop, Türkiye’nin toplumsal katılımla gerçek ve dengeli bir anayasa yapacağına inandığını belirterek konuşmasını noktaladı.

Programın ardından TBMM 29. Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Doç. Dr. Yusuf Parlak’ın kişisel “Geleneksel Türk Ebrusu” sergisini de ziyaret etti. El yapımı kağıt ve ebru sanatında UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’nde yer alan Doç. Dr. Yusuf Parlak’ın 30’a yakın el yapımı kağıtlar üzerinde ebru sanatından oluşan eserleri, ilgi ve beğeniyle takip edildi. Prof. Dr. Mustafa Şentop, Düzce Üniversitesi Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörlüğü bünyesindeki tarımsal atıkların sanatsal kağıtlara dönüşerek eserlerle buluşmasından memnuniyet duyduğunu belirtti.

Programın sonrasında Prof. Dr. Mustafa Şentop, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’i ziyaret ederek Düzce Üniversitesi Anı Defteri’ni imzaladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.