DÜZCE ÜNİVERSİTESİ MİLLİ UZAY HAMLESİ’NDE YERİNİ ALDI

Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki bağımsızlığını artırmak ve mikro uydu alanında yetkinliğini geliştirmek amacıyla, Düzce Teknopark’ın da ortakları arasında yer aldığı Gezgin-1 Projesi’nin imza töreni, SAHA 2026 Uluslararası Savunma, Havacılık...

Gündem Yayın: 07 Mayıs 2026 - Perşembe - Güncelleme: 07.05.2026 12:52:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
54 okunma
Takip EtGoogle News

Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki bağımsızlığını artırmak ve mikro uydu alanında yetkinliğini geliştirmek amacıyla, Düzce Teknopark’ın da ortakları arasında yer aldığı Gezgin-1 Projesi’nin imza töreni, SAHA 2026 Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı kapsamında, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımlarıyla, İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji ve Yapay Zeka Genel Müdürlüğü tarafından Rekabet Öncesi İşbirliği Programı (RİP)-Uydu Teknolojileri ve Uygulamaları Geliştirme Destek Çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazanan "Gezgin-1 Projesi" için “Uydu Teknolojileri Geliştirme Çağrısı İmza Töreni” gerçekleştirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katıldığı törene, Düzce Üniversitesi’ni temsilen Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir ile Düzce Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Resul Kara katılım sağladı.

TÜBİTAK UZAY yürütücülüğünde gerçekleştirilecek dev projede, Düzce Teknopark; Roketsan, Poloptech, VisionX, Naum Technology gibi savunma ve uzay sanayisinin lider kuruluşlarıyla birlikte yer aldı.

İmza töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Uzay hem ekonomik ölçeği hem de stratejik değeri itibarıyla Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi ve 2030 hedeflerimiz arasında çok ayrıcalıklı bir yere sahip. Küresel uzay ekonomisi yılda 600 milyar doları aştı. Birkaç yıl içinde 1 trilyon dolara çıkabileceği öngörülüyor. Türkiye olarak nasıl savunma sanayiinde dünyanın en büyük 11. ihracatçısı olmayı başarmışsak, uzay teknolojilerinde de hem ürün hem hizmet ihracatında dünyanın en önemli oyuncularından biri olma hedefi taşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Düzce Üniversitesi ve Düzce Teknopark A.Ş. adına protokolü imzalayan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, “Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu doğrultusunda, ülkemizin uzaydaki gözü olacak Gezgin-1 uydusuna yapay zeka teknolojileriyle katkı sunacak olmanın gururunu yaşıyor ve projenin ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Başta Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır olmak üzere, emeği geçen tüm kurumlarımıza ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.