ANADOLU’YA GÖÇ DEVAM EDİYOR
Kurban Bayramı tatili için yola çıkan vatandaşlar, Anadolu Otoyolu’nun Düzce geçişinde yoğunluk oluşturdu. Özellikle İstanbul yönünden Anadolu’ya geçişlerin artmasıyla birlikte Ankara istikametinde trafik zaman zaman durma noktasına geldi.

Bayramı memleketlerinde ya da tatil bölgelerinde geçirmek isteyen sürücülerin gece saatlerinden itibaren yola çıkması, otoyolun Düzce kesiminde araç trafiğini artırdı. “İstanbul’un Anadolu’ya açılan kapısı” olarak bilinen güzergâhta uzun araç kuyrukları oluşurken, sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.
Yoğunluğun yanı sıra meydana gelen maddi hasarlı trafik kazaları ve bazı araç arızaları da ulaşımın yavaşlamasına neden oldu. Trafik ekipleri, sürücülerin güvenli şekilde ilerleyebilmesi için bölgede denetimlerini aralıksız sürdürüyor.
Öte yandan otoyolun İstanbul istikametinde ise trafiğin normal seyrinde ilerlediği gözlendi.
Jandarma, polis ve Karayolları ekipleri, güzergâh boyunca yoğun mesai harcarken sürücülere takip mesafesi ve hız konusunda dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunuyor.



