AKÇAKOCA SAHİLİNDE GÖNÜLLÜLÜK HAREKETİ
Düzce’de gönüllü gençler, Akçakoca sahilinde gerçekleştirdikleri temizlik etkinliğiyle çevre bilincine dikkat çekti.

Düzce’de Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) yurtlarında kalan gönüllü gençler ile Yeşilay Düzce Şubesi iş birliğinde Akçakoca sahilinde temizlik etkinliği düzenlendi. Gerçekleştirilen etkinlikte gençler, çevre kirliliğine dikkat çekerek farkındalık oluşturdu.
Yoğun katılımla gerçekleştirilen temizlik çalışmasının ardından gençler sahil boyunca yürüyüş yaptı. Doğayla iç içe gerçekleştirilen etkinlikte birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesi ve gönüllülük bilincinin artırılması hedeflendi. Programın devamında, Akçakoca Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İshak Sönmezoğlu, Personel Şube Müdürü Onur Yerlitaş ve GSB Akçakoca Yurtları Müdürü Celalettin Aksu’nun katılımıyla yemek programı düzenlendi. Programda gençlerin sosyal etkileşimlerinin artırılmasına katkı sağlandı.
Etkinlik kapsamında Yeşilay Düzce Şubesi temsilcileri tarafından bağımlılıkla mücadeleye yönelik bilgilendirme sunumu yapıldı. Ayrıca manevi danışman tarafından israf, tüketim alışkanlıkları ve çevre kirliliği konuları “kul hakkı” perspektifinden ele alındı.
Program sonunda düzenlenen gönüllülük temalı fotoğraf yarışmasında dereceye giren genç ödüllendirilirken, etkinlik başarıyla tamamlandı.




