DÜZCE BARO'SUNDA YENİ DÖNEM
Düzce Barosu’nun 14. Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Değerli meslektaşım Avukat Erol Batum, güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.

Ali DİLBER
-Benim de beş dönem başkanlığını yapma onurunu yaşadığım Düzce Barosu’nun seçimlerini yakından takip ederken, meslek örgütümüzün yıllar içerisinde katettiği mesafeyi ve kazandığı değeri görmekten mutluluk duyuyorum.
Barolar, yalnızca avukatların mesleki sorunlarının ele alındığı kurumlar değildir. Aynı zamanda hukukun üstünlüğünün, adaletin, savunma hakkının ve demokratik değerlerin korunmasında önemli bir sorumluluk üstlenirler. Bu sorumluluğun gereği olarak güçlü, ilkeli ve dayanışma içerisinde hareket eden bir baro, hem meslek mensupları hem de toplum için büyük önem taşır.
Düzce Barosu da her geçen gün büyüyen, genç ve dinamik avukatları bünyesinde barındıran, meslek büyüklerine saygıyı önemseyen ve mesleğini layıkıyla yapmaya gayret eden hukukçulardan oluşan güçlü bir yapıya sahip. Tecrübe ile gençliğin, birikim ile dinamizmin bir araya gelmesi, baromuzun geleceği açısından son derece kıymetli.
Benim beş dönem boyunca başkanlığını yürüttüğüm bu köklü meslek örgütünün bugün geldiği noktayı görmek, geçmişte verilen emeğin ve kurulan bağların önemini bir kez daha hatırlatıyor. Görevler gelip geçicidir; ancak meslek adına yapılan çalışmalar, kurulan dostluklar ve kurumsal hafızaya bırakılan izler kalıcıdır.
Seçimlerin ardından yeniden başkanlığa seçilen değerli meslektaşım Avukat Erol Batum’u tebrik ediyorum. Kendisine ve yeni dönemde birlikte görev yapacağı yönetim kuruluna başarılar diliyorum.
Dileğim, Düzce Barosu’nun yeni dönemde de hukukun üstünlüğünü savunan, mesleki dayanışmayı güçlendiren, genç avukatların gelişimine katkı sunan ve meslek büyüklerinin birikiminden yararlanan bir anlayışla yoluna devam etmesidir.
Çünkü güçlü bir baro, yalnızca avukatların değil, adalete inanan herkesin güvencesidir.
Yeni dönemin Düzce Barosu’na, meslektaşlarımıza ve hukuk camiasına hayırlı olmasını diliyorum.