USTASINDAN KESTANE KABAĞI TATLISI TARİFİ

Osmanlı saray mutfağının vazgeçilmezi kabak tatlısının şimdi tam zamanı… Hem sunumu, hem de lezzetiyle damakları şenlendiren Düzce’nin coğrafi işaretli kestane kabağının en lezzetli şekilde nasıl tatlıya dönüştürüleceğini ustası anlattı.

Gündem Yayın: 22 Kasım 2025 - Cumartesi - Güncelleme: 22.11.2025 12:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
30 okunma
Takip EtGoogle News

Düzce’nin coğrafi işaretli kestane kabağı tatlısı sofraları ve damakları şenlendiriyor. Düzceli üreticilerin bin bir zorlukla yetiştirdiği aromasıyla ve lezzetiyle fak oluşturan kestane kabağı, özellikle bebeklerin sindirim sistemlerinin düzenlemesi nedeniyle anneler tarafından yoğun talep görürken, yapılan birbirinden lezzetli yemekleri ise gastronomiye ilgi duyanlara farklı seçenekler sunuyor.

Düzce’nin ödüllü aşçısı Raşit Usta da bu lezzetli tatlının yapılışını haber ekibimize anlattı. Raşit Usta, “Düzce’mizin coğrafi işaretli kestane kabağından yaptığımız kabak tatlımız mutfağımızda yapıyoruz. Yaklaşık 4-5 saat pişmesiyle lezzetine kavuşuyor. Kaynatırken sadece tarçın kullanıyoruz. Düzce’nin coğrafi işaretli kestane kabağını temizliyoruz ayıklıyoruz. Daha sonra şekere yatırıp 4-5 saat kısık ateşte pişiriyoruz. Bu kaynama sırasında sadece tarşın ilave ediyoruz. Fazla bir içerik yok. Herkesin kendisine göre pişirme usulleri var ama bu kısık ateşte pişmesi gereken ve uzun süre pişmesi gereken bir tatlıdır. Dolapta muhafaza edildiğinde 5-6 gün tazeliğini korur.” dedi.      

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.