USTASINDAN KESTANE KABAĞI TATLISI TARİFİ
Osmanlı saray mutfağının vazgeçilmezi kabak tatlısının şimdi tam zamanı… Hem sunumu, hem de lezzetiyle damakları şenlendiren Düzce’nin coğrafi işaretli kestane kabağının en lezzetli şekilde nasıl tatlıya dönüştürüleceğini ustası anlattı.

Düzce’nin coğrafi işaretli kestane kabağı tatlısı sofraları ve damakları şenlendiriyor. Düzceli üreticilerin bin bir zorlukla yetiştirdiği aromasıyla ve lezzetiyle fak oluşturan kestane kabağı, özellikle bebeklerin sindirim sistemlerinin düzenlemesi nedeniyle anneler tarafından yoğun talep görürken, yapılan birbirinden lezzetli yemekleri ise gastronomiye ilgi duyanlara farklı seçenekler sunuyor.
Düzce’nin ödüllü aşçısı Raşit Usta da bu lezzetli tatlının yapılışını haber ekibimize anlattı. Raşit Usta, “Düzce’mizin coğrafi işaretli kestane kabağından yaptığımız kabak tatlımız mutfağımızda yapıyoruz. Yaklaşık 4-5 saat pişmesiyle lezzetine kavuşuyor. Kaynatırken sadece tarçın kullanıyoruz. Düzce’nin coğrafi işaretli kestane kabağını temizliyoruz ayıklıyoruz. Daha sonra şekere yatırıp 4-5 saat kısık ateşte pişiriyoruz. Bu kaynama sırasında sadece tarşın ilave ediyoruz. Fazla bir içerik yok. Herkesin kendisine göre pişirme usulleri var ama bu kısık ateşte pişmesi gereken ve uzun süre pişmesi gereken bir tatlıdır. Dolapta muhafaza edildiğinde 5-6 gün tazeliğini korur.” dedi.




