dini sohbet sohbet uwell cinsel sohbet poşet baskı baskılı poşet yeni bahis siteleri emlak seviye 5 su böreği sipariş galeri yetki belgesi nasıl alınır yalama taşı dijital pazarlama ajansı oyun haberleri

SERGİDE SERGİLENEN ESERLER DEPREMİN VE YAŞAMIN DİNAMİKLİĞİNİ ANLATIYOR

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Günay’ın yürütücüsü olduğu, bir Avrupa Birliği Projesi olan ve CultureCIVIC: Sanatsal Üretim Destek Fonu kapsamında destek alan “Taşın Söyledikleri: ...

Gündem Yayın: 04 Kasım 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 04.11.2024 12:23:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
44 okunma
Takip EtGoogle News

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Günay’ın yürütücüsü olduğu, bir Avrupa Birliği Projesi olan ve CultureCIVIC: Sanatsal Üretim Destek Fonu kapsamında destek alan “Taşın Söyledikleri: Kem Gözlere Dikkat Et; Neşeli Yaşa! adlı projesinin devamı niteliğindeki ‘In Situ II’ başlıklı sergi ve söyleşi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mihri Müşfik Sanat Galerisi’nde gerçekleştirildi. Proje hakkında açıklama yapan Günay, projenin kendisini yer aramaya ittiğini belirterek, “In Situ bir şeyin ilk yerinde olma halidir. Kısacası yerinde demektir.” İfadelerine yer verdi.

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Günay’ın koordinatörlüğünde yürütülen, “Taşın Söyledikleri: Kem Gözlere Dikkat Et; Neşeli Yaşa! Adlı projenin devamı niteliğinde olan ‘IN Situ II’ başlıklı sergi ziyaretçilerini kabul etmeye başladı.  Sergi ve söyleşi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mihri Müşfik Sanat Galerisi’nde gerçekleştirildi.

Hatay, Adıyaman, Şanlıurfa ve Gaziantep’te tarih boyunca varlık göstermiş kadim medeniyetlerden ilham alan projedeki mozaikler, Doç. Dr. Burcu Günay tarafından baskı teknikleri kullanılarak eserlere dönüştürüldü.

Proje hakkında bilgiler paylaşan Günay, “In Situ bir şeyin ilk yerinde olma halidir. Kısacası yerinde demektir.” diyerek projenin, kendisini yer aramaya ittiğini ve yerinde yapılan kazıların projeye bu ismi vermesine neden olduğunu sözlerine ekledi. 

Eserlerin depremi ve yaşamın dinamikliğini anlattığını ifade eden Doç. Dr. Günay, mozaiklerin dünya mirası olduğunu ve yaşadığımız toprakların koruyucusu olmamız gerektiğini belirterek sözlerini sonlandırdı.

Söyleşi sonrasında ‘In Situ II’ adlı sergi katılımcılardan tarafından ziyaret edildi.

Sergi, 8 Kasım 2024 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.