KESTANE VE MANTAR DÜZCELİLERDEN YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Düzce’de sonbaharın gelmesiyle birlikte ormanlık alanlarda yetişen kestane ve mantarlar, köylüler için önemli bir geçim kaynağı haline geldi.

Yayın: 23 Ekim 2026 - Cuma - Güncelleme: 23.10.2026 12:02:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Düzce’de sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte ormanlık alanlarda kestane ve mantar toplama hareketliliği başladı. Özellikle kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşlar, doğadan topladıkları ürünleri kent merkezindeki pazarlara getirerek satışını gerçekleştiriyor. Düzce’nin ormanlık alanlarında doğal olarak yetişen kestane ve mantarlar, hem vatandaşların sofralarını süslüyor hem de köylüler için ek gelir kaynağı oluyor. Sabahın erken saatlerinde ormanlık bölgelere giden vatandaşlar, saatler süren mesailerinin ardından topladıkları ürünleri satışa hazırlıyor.

ORMANDAN PAZAR TEZGAHLARINA

Sonbahar aylarında kestane ve mantara olan ilginin artmasıyla birlikte pazarlarda da hareketlilik yaşanıyor. Köylüler tarafından toplanan ürünler, tezgahlarda vatandaşların beğenisine sunuluyor. Özellikle kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte kestaneye olan talebin artması beklenirken, doğada yetişen mantarlar da mevsimlik ürünler arasında yerini alıyor.

 

KESTANENİN KİLOSU 300 LİRAYA KADAR ÇIKIYOR

Düzce’de pazarlarda satışa sunulan kestanenin kilogram fiyatı, iriliğine ve kalitesine göre 200 ile 300 lira arasında değişiyor. Köylüler, topladıkları kestaneleri pazarlarda satarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Mantar fiyatları ise ürünün türüne ve miktarına göre farklılık gösteriyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.