‘İNSANIN CANI HER ŞEYDEN KIYMETLİ’
Son zamanlarda artan gıda kaynaklı zehirlenme vakaları, vatandaşları dışarıda yemek yemek ve özellikle açıkta satılan gıdalardan tüketmek konusunda tedirginliğe sürükler oldu.

Konu hakkında düşüncelerini paylaşana Düzceliler, sokakta satılan yiyeceklere temkinli yaklaştıklarını vurgularken, “İnsanın canı her şeyden kıymetli.” vurgusu yaptı.
Dışarıda hijyensiz ve denetimsiz ortamda satılan yiyecek ve gıda maddeleri zaman zaman geri dönülemez sonuçlara yol açabiliyor. Uzmanlar tarafından vatandaşların bilmedikleri veya güvenmedikleri yerleri tercih etmemesi yönünde uyarı yapılıyor.
Yurt genelinde son günlerde yaşanan zehirlenme olayları, gözleri Düzce’de sokakta satılan gıdalara çevirirken, bu konuyu sorduğumuz Düzceli vatandaşların görüşleri şöyle:
“İNSANININ CANI HER ŞEYDEN KIYMETLİ”
Hanife Kahraman: “Sokakta satılan yiyecekler zaten almam ama sağlıklı da bulmuyorum. Dışarıda sadece emin olduğum restoranlardan yemek yerim. Vatandaşlara önerim emin olmadıkları yerlerden yemek yemesinler, sokakta satılan yemekleri tavsiye etmiyorum. İnsanın canı her şeyden kıymetli.”
“GÜVENDİĞİNİZ YERDE YEMEK YİYİN”
İsmail Somuncu: “Ben seyyar satıcılardan yemek yemeyi tercih etmiyorum, sağlıklı bulmuyorum. Düzceliler’e tavsiyem güvendikleri yerlerde yemek yesinler.”
“EVİMDE YEMEK YEMEYİ TERCİH EDİYORUM”
Mustafa Töngel: “Ben dışarıda satılan yiyecekleri yemiyorum. Sokakta aç gezerim dışarıda yemem, gider evimde yerim.”
Baki Akman: “Dışarıda satılan yiyecekleri tercih etmiyorum. Sadece simit yiyorum.”
“EVDE YAPILAN ÜRÜNLER İLE BESLENMEK DAHA GÜVENİLİR”
Hatice Yılmaz: “Dışarıda satılan gıda ürünlerine güvenmiyorum. Vatandaşların kendi yaptıkları ürünler ile beslenmeleri daha iyi ama günümüz şartlarında herkes çalıştığı için sokakta atıştırarak geçiştirmeyi tercih ediyor.”


