YUFKALI KONURALP PİLAVI LEZZETİNİN PÜF NOKTALARI

Düzce'nin Konuralp bölgesinde yetişen pirinçten yapılan ve Coğrafi işaret alan Konuralp Pilavı'nın lezzetli olmasının püf noktalarını anlatan Ayşe Kaya, "Pirinç Konuralp pirinci olacak. İçine kemik suyu katılacak" dedi.

Gündem Yayın: 13 Ağustos 2025 - Çarşamba - Güncelleme: 13.08.2025 14:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 51 sn.
164 okunma
Takip EtGoogle News

Düzce'nin Konuralp bölgesinde yetişen pirinçten yapılan ve geçmişi 1500'lü yıllara dayanan, Osmanlı Saray Mutfağının da vazgeçilmez yiyecekleri arasında olan Yufkalı Konuralp Pilavı, aradan geçen zaman içerisinde unutulmaya yüz tutmuştu. Sokak aralarında yakılan ateşlerin üzerinde kazanlarda pişirilen Konuralp Pilavı, 2021 yılında alınan Coğrafi işaretle yeniden gündeme geldi. Yaklaşık 4 yıldır hem Düzce'de hem de Türkiye'nin birçok noktasında pişirilmeye başlanan ve lezzetine doyulmayan Yufkalı Konuralp Pilavı'nın püf noktalarını anlatan Ayşe Kaya, "Pilavımızın özelliği öncelikle pirincimiz Konuralp'te yetişiyor. Kemik suyundan yapılması. İçine her kattığımız kendi üretimimiz. Pilavımızın bir başka özelliği ise geçmişi 1500'lü yıllara kadar dayanıyor. Saray mutfağında yeniliyormuş. Saray mutfağına kadar giriyormuş" dedi. (İHA)

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.