YIĞILCA'DA "ACI BAL" HASADI TAMAMLANDI

Yığılca’da acı bal hasadı tamamlandı. Balköy Kooperatifi Başkanı Turgut Ilgın "İlçemizde yaklaşık 1600 rakımda konuşlandırdığımız arılarımızın sağımındayız. Bereketli bir yıl geçiriyoruz.” dedi.

Gündem Yayın: 20 Haziran 2025 - Cuma - Güncelleme: 20.06.2025 17:17:00
Editör -
Okuma Süresi: 44 sn.
476 okunma
Takip EtGoogle News

Düzce'nin Yığılca ilçesindeki ormanlarda üretilen ve "acı bal" olarak bilinen balın hasadı tamamlandı.

Yörede orman gülü, komar gibi farklı adlarla da nitelendirilen balın üretim süreci yaklaşık 1 ay sürdü.

Balköy Kooperatifi Başkanı Turgut Ilgın, bal sağımı sırasında yaptığı açıklamada, hasadın bu yıl bereketli geçtiğini belirterek, "İlçemizde yaklaşık 1600 rakımda konuşlandırdığımız arılarımızın sağımındayız. Bereketli bir yıl geçiriyoruz. Daha önce hasat ettiğimiz arılarımızda ikinci hasadımızı gerçekleştiriyoruz. Bu üretimin fiyatlara yansıyacağını ümit ediyoruz. Tüm arıcılarımıza bereketli olsun." ifadelerini kullandı.

Yığılca'nın doğasında yetişen "acı bal", kendine has aromasıyla yöre çiftçisinin gözdeleri arasında yer alıyor. (AA)

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.