VALİ ASLAN: BEREKETLİ OLSUN
Osmanlı saray mutfağının vazgeçilemez lezzetlerinden olan Konuralp Pirinci’nin hasadına başlandı. Düzce Valisi Selçuk Aslan, hasat dönemi ile ilgili mesaj yayımladı.

Osmanlı saraylarından günümüze ulaşan coğrafi işaretli Konuralp Pirinci, yüzyıllardır sofralarda yerini almaya devam ediyor. Kendisine has lezzetiyle dikkatleri üzerine çeken Konuralp Pirinci’nin hasadı için çeltik tarlalarına giren üreticiler, bereketli bir sezon geçiriyor.
Konuralp Bölgesi’nde Düzce Valiliği’nin de desteği ile 2 bin 100 dönümlük alanda ata tohumu ile yetiştirilen pirinçlerin hasadı dolayısıyla Düzce Valisi Selçuk Aslan bir mesaj yayımladı.
Vali Aslan mesajında, “İlimiz Düzce'de, Osmanlı saray mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan coğrafi işaretli Konuralp pirinci hasadı başladı. Çiftçilerimiz, Valiliğimizin tohum desteğinde bulunduğu 2 bin 100 dönümlük alanda ata tohumu ile yetiştirilen bu özel pirincin hasadı için emek veriyorlar; bereketli olsun.” ifadelerine yer verdi.