aohbet islami chat omegla türk sohbet cinsel sohbet dini chat plastik şerit iqos karton masura komatsu yedek parça çember makinası polyester çember pod türkiye juul pods juul pod puff bar glo

USTA BALIKÇIDAN HAMSİ PİŞİRME TÜYOLARI

Soğuyan deniz suyu ile birlikte lezzeti zirveye çıkan hamsi, Düzce tezgahlarında yerini alırken, yıllardır balıkçılık yapan Hülya Kılıç, en doğru pişirme yöntemlerini paylaştı. Kılıç, hamsinin en iyi ızgarada piştiğini ancak tavada da lezzetli olduğunu...

Yaşam Yayın: 11 Mart 2025 - Salı - Güncelleme: 11.03.2025 13:51:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
50 okunma
Takip EtGoogle News

Soğuyan deniz suyu ile birlikte lezzeti zirveye çıkan hamsi, Düzce tezgahlarında yerini alırken, yıllardır balıkçılık yapan Hülya Kılıç, en doğru pişirme yöntemlerini paylaştı. Kılıç, hamsinin en iyi ızgarada piştiğini ancak tavada da lezzetli olduğunu belirterek, mısır unu ve doğru yağ miktarının önemine dikkat çekti.

Düzceli balıkçı Hülya Kılıç, doğru pişirme tekniğinin balığın lezzetini doğrudan etkilediğini söyledi. Hamsinin en iyi ızgarada piştiğini ancak tavada da oldukça lezzetli olduğunu belirten Kılıç, "En iyi hamsi mısır unuyla yapılır. Yağın miktarı çok önemli, fazla yağda pişirilirse sağlıksız olur ve lezzeti kaybolur. Hamsiyi pişirmeden önce iyice temizlemek şart" dedi. 

"Sunum da önemli"

Hamsiyi pişirirken görselliğin de önemine dikkat çeken Kılıç, kendisinin balıkları "rüzgar gülü" şeklinde dizdiğini söyledi. Hülya Kılıç, "Ben görsele de çok önem veriyorum. Daha keyifli yensin diye hamsileri rüzgar gülü şeklinde diziyorum. İnsanlar kapağı açıp, tebessüm ettiklerinde mide doyar diye düşünüyorum" diye konuştu. 

 “Hamsi şu anda çok lezzetli"

Kılıç, önerilerine şöyle devam etti: "Balığın kafasını alıp, pırıl pırıl temizlenmesi gerekiyor. Bir tepsinin içine hamsiler konulmalı, biraz tuz ve mısır unu ile harmanlanarak tavaya dizilmeli. Hamsi pişirilirken yağı ve tuzu çok önemli, bu detaylar unutulmamalı. Hamsi şuanda lezzet olarak mükemmel durumda. Havalar soğudu, hamsinin kulağına kar suyu kaçtı. Deniz suyu da soğudu. Bu yüzden hamsi çok lezzetli bir dönemde." (İHA)

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.