ÜREME VE CİNSEL SAĞLIK MODÜLER EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Anne sağlığını iyileştirme amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen programlar kapsamında ÜSEM Eğitimcileri tarafından “Üreme ve Cinsel Sağlık Modüler Eğitimi” gerçekleştirildi.

Anne sağlığını iyileştirmek ve anne ölüm oranını azaltmak amacıyla, Sağlık Bakanlığı tarafından birçok program yürütülüyor. Bu programlar kapsamında yürütülen hizmet içi eğitimlerde amaç, sağlık personeline güncel, bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında bilgi ve beceri kazandırarak standart ve nitelikli hizmet sunumu sağlanıyor.
Üreme Sağlığı Hizmet İçi Programı gereğince yürütülen “Üreme ve Cinsel Sağlık Modüler Eğitimi” Üreme Sağlığına Giriş, Üreme Sağlığı Yöntem Danışmanlığı, Güvenli Annelik, Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar ve Gençlere Yönelik Cinsel Sağlık konularında, 5 modülden oluşuyor.
Sağlıklı Hayat Merkezi Üreme Sağlığı Eğitim Salonu’nda, ÜSEM Eğitimcileri Dr. Yusuf Ergi, Ebe Semra Demirel ve Ebe Canan Azın Arslan tarafından 15 gün süre ile verilen eğitime 5 hemşire, 8 ebe, 2 hekim, 2 psikolog ve 1 diyetisyen sertifika almaya hak kazanarak 1. grup eğitimleri tamamlandı.