TÜRK MUTFAĞI HAFTASI SON GÜNÜNDE COŞKUYLA KUTLANDI
Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde Düzce Belediyesi Erguvan Sosyal Tesisleri’nde program gerçekleştirildi. Etkinlikte Düzce’nin Coğrafi İşaretli ve yöresel ürünleri tanıtıldı.

Etkinliğe katılan Vali Aslan, “Burada çok farklı güzellikte ürünler sergilendi, emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz. Türk Mutfağı Haftamız kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.
21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Düzce Belediyesi Erguvan Sosyal Tesisleri’nde Düzce’nin yöresel ürünlerini tanıtmak amacıyla program düzenlendi.
Bu yıl 2.si düzenlenen etkinlik, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, Düzce Valiliği himayesinde, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirildi.
Etkinliğe; Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu, Düzce İl Müftüsü Osman Aydın, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık katıldı.
Etkinlik, öğrencilerin hazırladığı halk oyunları gösterisi ile başladı. Ardından Düzce Valisi Selçuk Aslan, Türk Mutfağı Klasikleri, Coğrafi İşaretli Ürün ve Yöresel Ürün stantlarını gezdi.
Masterchef Türkiye yarışmasında daha önce Düzce’yi temsil eden Yağız Özçelik ve Şef Onur Batuhan Karaböcek, Osmanlı Mutfağına ait yöresel bir yemek hazırladı.
Etkinliğin önemine dair pasta kesimi Vali Aslan tarafından gerçekleştirildi.
“Gastronomi deyince Türk Mutfağının mümtaz bir yere sahip olduğunu biliyoruz”
Düzce Valisi Selçuk Aslan yaptığı konuşmada, “Tarihle yaşıt olan aziz milletimizin yıllar içinde edindiği tecrübelerin her biri mutfağımıza da yansımış. Bu anlamda gastronomi deyince Türk Mutfağının mümtaz bir yere sahip olduğunu biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın muhterem eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 21-27 Mayıs tarihleri arasında her yıl kutlanan Türk Mutfağı Haftası’nı birlikte kutluyoruz. Mutfağımıza sahip çıkmak, lezzetlerimizi tüm dünyaya tanıtabilmek açısından gerekirse tüm yurtdışı temsilciliklerimizle Türk Mutfağının bu güzel lezzetlerini gerek yerli gerek yabancı temsilciliklere tanıtılma noktasında projeler yapıyoruz. Biz de Düzce olarak çok farklı bir coğrayada tarihimizden süzülen, insan sermayesi noktasında üç kıtanın lezzetlerini Düzce’de birleştirmiş bir vilayetiz. Burada çok farklı güzellikte ürünler sergilendi, emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz. Türk Mutfağı Haftamız kutlu olsun ”ifadelerini kullandı.
“Düzce’ye gelip simit yiyenler bunu her yerde söyler”
Düzce simitini anlatan simitçi, “Bu simitin özelliği evrim geçirmesidir, Türkiye’nin hemen hemen her yerinde yapılır ama Düzce’ye gelince farklılaşır. Bol susamlı çıtır bir şekilde mükemmel bir simit oluşturuyorlar, Düzce farklı bir simit üretiyor. 40-50 yıllık ustaların çalışmasının bir sonucu. Yiyenler bunu bilir, Düzce’ye gelip simit yiyenler bunu her yerde söyler, ‘Düzce’de yediğim simit bambaşkaydı’ diye. Simitimiz çok güzel herkese tavsiye ederiz, en kaliteli unlardan susamdan yapılır. Saat kaç olursa olsun simit bizde bayatlamaz taptazedir. Kabak simitimiz de içi dışıyla mükemmeldir” açıklamalarında bulundu.
İkramlar ve müzik dinletisi ile devam eden etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.