“SÜRDÜRÜLEBİLİR GİRİŞİMCİLİK İÇİN DİJİTAL FİKİRLER” KONULU PANEL DÜZENLENDİ
Düzce Üniversitesi’nin de proje ortağı olduğu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında, Avrupa Birliği ve Proje Yönetimi Öğrenci Topluluğu tarafından yürütülen “Sürdürülebilir...

Düzce Üniversitesi’nin de proje ortağı olduğu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında, Avrupa Birliği ve Proje Yönetimi Öğrenci Topluluğu tarafından yürütülen “Sürdürülebilir Girişimcilik için Dijital Fikirler” projesinin panel etkinlikleri, Sakarya Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
Düzce Üniversitesi’nden yapılan bilgilendirmeye göre;
Sakarya Üniversitesi Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen iki günlük program kapsamında, sürdürülebilir ekonomi, dijitalleşme ve sosyal girişimcilik temalarına odaklanan beş ayrı panel gerçekleştirildi.
Sakarya Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi, Teknokent A.Ş. ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) temsilcilerinin bulunduğu programa; Düzce Üniversitesi Araştırma Dekanı Prof. Dr. Emine Tekin, Araştırma Dekanlığı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Büşra Takgil ve Öğr. Gör. Dr. Bahar Sancar katıldı.
Programın “Sürdürülebilir Ekonomide Dijitalleşmenin Rolü” başlıklı ilk oturumunun moderatörlüğünü Araştırma Dekanı Prof. Dr. Emine Tekin’in üstlenirken, oturuma İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öznur Bozkurt konuşmacı olarak katılım sağladı. Programın “Sosyal Girişimcilik” başlıklı ikinci oturumunda Düzce Üniversitesi’nden Dr. Betül İşbilir Kula, toplumsal etki odaklı yenilikçi girişimleri ele alırken, “Döngüsel Ekonomide Teknolojik İnovasyon” başlıklı üçüncü oturumda, TÜBİTAK MAM ve Düzce Üniversitesi araştırmacısı Dr. Özgür Doğan, panelist olarak yer aldı.
Programın “Yeşil Finans ve Dijitalleşme” başlıklı dördüncü oturumunda, İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Kara konuşmalarını gerçekleştirirken, “Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı ve Türkiye’ye Katkısı” başlıklı son oturumda Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emrah Yılmaz, Avrupa Birliği’nin Yeşil Mutabakat yaklaşımına, sürdürülebilir çevre politikalarına ilişkin son gelişmelere ve Türkiye’nin durumuna ilişkin sunumlarını paylaştı.
Programın son bölümünde katılımcılar, kendi geliştirdikleri proje fikirlerini ve hazırladıkları posterleri katılımcılara sunma fırsatı bulurken, bu tür öğrenci odaklı etkinliklerin yalnızca akademik gelişime değil, aynı zamanda politika yapıcılar ve uygulayıcılar açısından da stratejik düşünme fırsatı sunduğunu vurguladı.