‘MEDYAYA UYGULANAN TASARRUFTAN VAZGEÇİN’
Yaygın yazılı basında baş gösteren küçülme hamlesine bağlı olarak ek gazetelerin basımının durdurulması ve buna bağlı olarak çok sayıda basın çalışanının işsiz kalmasını gündemine alan KGK Genel Başkanı ve BİK Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mehmet...
Yaygın yazılı basında baş gösteren küçülme hamlesine bağlı olarak ek gazetelerin basımının durdurulması ve buna bağlı olarak çok sayıda basın çalışanının işsiz kalmasını gündemine alan KGK Genel Başkanı ve BİK Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mehmet Ali Dim, yerel basının karşı karşıya kaldığı zorlu sürece parmak bastı. Artan maliyetler ve hükümetin uyguladığı tasarruf tedbirlerinin Anadolu basınını olumsuz etkilediğini vurgulayan Dim, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e “Lütfen medya sektörüne uygulanan tasarruf tedbirlerinden vazgeçin ve demokrasinin olmazsa olmazı medyaya ve gazetecilere destek amacıyla adımlar atın.” diye seslendi.
Demirören Medya ‘Tasarrufa’ gitti
Demirören Medya Grubu tarafından uygulamaya konan ‘tasarruf tedbirleri’ kapsamında atılan küçülme adımları devam ediyor. Önce Milliyet Ege, Hürriyet ve Posta gazetelerinin İzmir ilavelerinin kapatılma kararının ardından Ankara’da da benzer süreç yaşandı.
Ek gazeteler kapatıldı, 10 kişi işsiz kaldı
Hürriyet, Milliyet ve Posta'nın Ankara eklerinin basımı durduruldu. Ek gazetelerin hazırlanmasından sorumlu olan 10 kişi ile yollar ayrıldı.
KGK Genel Başkanı Dim sancılı süreci değerlendirdi
Bu durumu yaptığı açıklama ile değerlendiren Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı ve Basın İlan Kurumu (BİK) Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mehmet Ali Dim, Demirören Medya Grubu’nun önce Ege sonra Ankara eklerini iptal etme kararını üzüntü ile öğrendiklerini ifade etti.
“Bu gidişle çok sayıda basın emekçisi işsiz kalacak ve mağduriyet yaşayacak”
Dim, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Tasarruf tedbirleri çerçevesinde kamu kurumlarının ilan ve abone harcamalarını kısarak yerel gazetelerin mağduriyetine yol açtığını daha önceki açıklamalarımda ifade etmiştik ve bu uygulamaların sektörde gazete kapanmalarını körükleyeceğini belirtmiştik. Bugün öğreniyoruz ki 1984'te yayın hayatına başlayan Hürriyet Ege’nin 40 yıldır sürdürdüğü faaliyetine tasarruf tedbirleri kapsamında son veriliyor. Tasarruf tedbirlerini arttıran Demirören Medya Grubu ardından Ankara ekini de kapatma kararı alıyor. Yayın grubu kadrolarını daraltıyor. Artan maliyetler ve hükümetin uyguladığı tasarruf tedbirleri Anadolu basınını zora sokmuştur. Gereken destek Anadolu basınına verilmezse köklü gazetelerin bir bir kapanmasıyla başlayan bu süreç sektörde domino etkisi oluşturacaktır. Ne yazık ki, bu gidişle çok sayıda basın emekçisi işsiz kalacak ve mağduriyet yaşayacak. Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek beye çağrımızdır; lütfen medya sektörüne uygulanan tasarruf tedbirlerinden vazgeçin ve demokrasinin olmazsa olmazı medyaya ve gazetecilere destek amacıyla adımlar atın.”