İŞE ALIMDA ÖNE ÇIKAN NİTELİKLER: GÜVENİLİRLİK VE YENİLİKÇİLİK

Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “İşe Alım Süreçleri ve Mülakat” adlı program, İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Gündem Yayın: 23 Mayıs 2024 - Perşembe - Güncelleme: 23.05.2024 16:17:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
279 okunma
Takip EtGoogle News

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk; programın, öğrenciler için oldukça önemli ve faydalı olduğunu belirterek “Kariyerimizi şekillendirmek, geleceğimizi şekillendirmektir.” dedi.

Programda, Düzce’de faaliyet gösteren bir fabrikada İnsan Kaynakları Uzmanı Sümeyya Yıldırım işe alım süreçleri hakkında bilgi verdi. Konuşmasına kuruluşun tarihçesini anlatarak başlayan Yıldırım, “İşe alım süreçlerinde; güvenilirlik, çalışkanlık, motive edicilik, yenilikçilik, yenilikçi düşünme tarzı gibi değerlerimiz bulunuyor, adaylarımızda da bu değerlerle ne kadar örtüştüğüne bakarak mülakatlar geliştiriyoruz. Bu değerlerin yanı sıra başvurularda adayların İngilizce düzeyleri de işe alım süreçlerinde önemli belirleyici bir faktördür.” ifadesinde bulundu. Yıldırım, işe alım sürecini; cv toplayarak başvuru değerlendirme, değerler çerçevesinde ön filtreleme, ön görüşme, İngilizce sınav, teknik mülakat, üst yönetim görüşmesi, başkan onayı, iş teklifi olarak sıraladı.

Program, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk ve Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı’nın İnsan Kaynakları Uzmanı Sümeyya Yıldırım ve İsmail Murat Gaydanoğlu’na teşekkür belgesi takdiminin ardından, iş başvurusunda bulunan öğrencilerie iş mülakatları yapmalarıyla sona erdi.

“Kariyer Girişimindeki Şansım: Tarım Hep var Olacak-II”

Öte yandan yine Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi ile Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen “Kariyer Girişimindeki Şansım: Tarım Hep var Olacak-II” adlı program, Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programın moderatörlüğünü üstlenen Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Yazlık; “Sevgili öğrencilerimiz, sizden beklenen her zaman dinamizmdir. Kendi fikirlerinizi üretmeniz, kendi projelerinizi ortaya koyabilmeniz oldukça önemlidir.” diyerek sözü Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Bitki Sağlığı ve Araştırmaları Daire Başkanı Dr. Suat Kaymak’a bıraktı.

Dr. Suat Kaymak, programda TAGEM’in ülke tarımına katkıları konulu bir konferans gerçekleştirdi. Kaymak, TAGEM’in kurumsal yapısı hakkında bilgi vererek tarımsal Ar-Ge’nin önemi, inovasyon programları, biyolojik mücadele, biyoteknik mücadele, bitki sağlığında biyoteknolojinin kullanımına yönelik çalışmalar ve bitki sağlığında İHA kullanımı, gençlere yönelik burs ve gönüllülük programları hakkında önemli bilgiler verdi. TAGEM’in hedeflerini anlatan davetli konuşmacı, “TAGEM, Türkiye’nin en köklü, en büyük ve en yaygın Ar-Ge kurumlarından biridir. TAGEM olarak çevre dostu ve sürdürülebilir tarım sistemini güçlendirecek teknolojik ürünler geliştiriyoruz, dışa bağımlılığın önüne geçebilmek için yerli ve milli teknolojik sistemler geliştiriyoruz.” dedi.

Program; Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aybike Ayfer Karadağ tarafından, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Bitki Sağlığı ve Araştırmaları Daire Başkanı Dr. Suat Kaymak’a ve Doç. Dr. Ayşe Yazlık’a teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.