GİRİŞİMCİLİK KAMPI BURSA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı, ÜNİDES Programı tarafından desteklenen ve Düzce Üniversitesi Kariyer Topluluğu tarafından düzenlenen Girişimcilik Kampı etkinliği Bursa’da gerçekleştirildi.

Gündem Yayın: 12 Şubat 2025 - Çarşamba - Güncelleme: 12.02.2025 12:24:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
121 okunma
Takip EtGoogle News

3 gün boyunca 7 eğitim oturumu, bir Teknopark gezisi ve kültürel gece ile program oldukça verimli geçti.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre; ilk olarak Bursa Orman Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesisleri’ne gelen öğrenciler, eğitim programlarına Bursa KOSGEB SME Experti Sabri Göksu Baran ile başlangıç yaptı. KOSGEB’in sunmuş olduğu imkanlardan bahseden Baran, oturumunun ardından öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Girişimciliğe karşı yeni bakış açıları kazandılar

Programın devamında Yazılım Academy CTO’su Alper Tunga; öğrencilere yapay zeka, yapay zekanın avantaj ve dezavantajlarını anlatarak girişimcilikte nasıl kullanılması gerektiğine dair bir eğitim gerçekleştirdi. Gerçek hayattan veriler ile zenginleştirilmiş sunumun sonunda öğrenciler, yapay zeka konusunda yeni fikirleri ve fırsatları görmüş oldu. İlk günün son eğitimi, T3 Girişim Merkezi Koordinatörü İrem Bayraktar Aksakal tarafından öğrencilerle interaktif şekilde gerçekleştirildi. Girişimci olmak üzerine tavsiyeler veren İrem Bayraktar Aksakal, TEKNOFEST gibi yarışmalarda bulunmanın da önemine değindi. Yoğun ilgi gören eğitimde öğrenciler, sorularına cevaplar buldu ve girişimciliğe karşı yeni bakış açıları kazandı.

Kampın ikinci günü eğitimler, profesyonel koçluk yapan Sinem Aktaş ile başladı. Öğrencilerin girişimcilik üzerine fikirleri ve bakış açıları üzerinden ilerlemeyi tercih eden Aktaş, öğrencilerle tek tek tanıştı. Kurumsal hayattaki tecrübelerinden de bahsederek eğitimini zenginleştirdi.

Düzce Teknopark Uluslararası Projeler Koordinatörü Utku Can Aydın ile devam eden programda Aydın, öğrencilere Erasmus+ projeleri hakkında eğitim gerçekleştirdi. Öğrencilerin Erasmus+ projelerindeki deneyimlerini de dinleyen Aydın, proje yazma süreci hakkında detaylı bilgiler verdi.

Bursa Ulutek Teknopark gezisi

İkinci gün programına Bursa Ulutek Teknopark gezisi ile devam edildi. Ulutek Teknopark hakkında bilgi verilmesinin ardından öğrenciler, Teknopark’ın bünyesindeki girişimciler ile buluştu. Kendi girişim fikirleri ve süreçlerinden bahseden girişimciler Adem Aksu ve Erdem Mutlu öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı.

Hybrid Akademi Co-Founderı Harun Seyran ise; girişimcilik, network ve yapay zeka teknolojileri üzerine interaktif bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından Seyran, bu teknolojiler üzerine uygulamalı örnekler vererek konuyu öğrencilerin gözünde somutlaştırdı.

Eğitim programları arasına yerleştirilen Kültürel Gece etkinliği ile öğrenciler keyifli anlar da yaşadı. Bu etkinlik ile öğrenciler, birbirleri ile kaliteli vakit geçirme fırsatı da buldular.

Kampın son eğitimi ise Düzce Teknopark Girişimcilik ve Ticarileştirme Destek Birimi, Kapsül Kuluçka Merkezi Koordinatörü Selçuk Cantürk tarafından gerçekleştirildi. Cantürk; eğitiminde Girişimcilik Yarışması yaparak öğrencilerin, hayatlarından 3 problem saptama ve bu problemlere uygulanabilir çözümler bulma konusunda deneyim kazanmalarını sağladı. Sorunun ifade edilişi, Ar-Ge süreçleri, asansör konuşması olarak girişim fikrini sunmak gibi çeşitli süreçlerden bahseden Selçuk Cantürk,  öğrencilere girişimcilik serüveni hakkında bilgiler verdi.

Girişimcilik Kampı’nın üçüncü gününde öğrencilere, eğitim sürecini başarıyla bitirdiklerine dair sertifikaları takdim edildi ve kamp süreci sonlandırıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.