GENÇLER İÇİN ANLAMLI İŞ BİRLİĞİ
Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kaynaşlı Şubesi arasında çocuk ve gençlerin özgüvenlerini arttırmaya yönelik çalışmalar için iş birliği protokolü imzalandı.

Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kaynaşlı Şubesi’yle, gençlik çalışmalarının daha sağlıklı ve etkin bir şekilde sürdürülmesi için iş birliği protokolü imzaladı.
Protokolle; Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kaynaşlı Şubesi’nde gerçekleşen fiziksel, sosyal, sanatsal etkinliklere aktif katılım sağlamaları, çocuk ve gençlerin özgüvenlerini arttırmaya yönelik çalışmalar yapılması, Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin ve personelinin Kaynaşlı ilçesi genelinde yapılacak faaliyetlere katılımının teşvik edilmesi amaçlanıyor.
Üniversiteden haberler…
Düzce Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu ile Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜDAM) tarafından düzenlenen “V. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursu”nun açılışı gerçekleştirildi. Teorik eğitimler çevirim içi olarak başladı.
DÜDAM Müdürü Doç. Dr. Pınar Yıldız’ın koordinatörlüğünde yürütülen eğitimlerde; Düzce Üniversitesi öğretim üyeleri, tıpta uzmanlık, doktora, yüksek lisans öğrencileri ve kurum dışından gelen araştırmacı bilim insanları, deney hayvanlarının araştırmalarda kullanılırken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında, konunun uzmanları tarafından bilgilendirilecek.
İki hafta süresince teorik (cevirim içi) ve pratik (yüz yüze) eğitimler sonucunda kurs gören katılımcılardan, Düzce Üniversitesi Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yapılan sınav sonucunda başarılı olanlar, Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası almaya hak kazanacaklar. Kursiyerler aldıkları bu sertifika ile deney hayvanları üzerinde bilimsel çalışmalar yapabilme yetkinliğine sahip olacak.
Proje başarıyla tamamlandı
Öte yandan TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı kapsamında desteklenen “Web 2.0 Araçlarının Kimya Konularının Öğretiminde Kullanılması-2” başlıklı proje başarı ile tamamlandı.
Düzce Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi’nden öğretim üyelerinin Düzenleme Kurulu’nda yer aldığı, Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı’nın yürütücülüğünde gerçekleştirilen proje, beş gün süren eğitimlerin ardından sona erdi. Proje ile farklı üniversitelerden katılım sağlayan 40 öğretmen adayı, Kimya konularının öğretiminde kullanılabilecek 21 web 2.0 aracı ile uygulamalı eğitime katılma imkânı buldu.
Eğitimlerde etkileşimli materyal hazırlayan öğrenciler, farklı web 2.0 programları aracılığı ile kavram karikatürleri hazırlama, animasyon oluşturma ve oyun hazırlama konusunda uygulama yapma olanağı elde etti. Program kapsamında öğretmen adaylarına, Kimya konularının öğretiminde kullanılabilecek arttırılmış gerçeklik uygulamaları ve YÖK sanal laboratuvar kullanımı ile alternatif öğretim yöntem ve teknikleri hakkında bilgiler paylaşıldı. Program ile Kimya ve Fen Bilgisi öğretmen adaylarının, eğitime teknoloji entegrasyonuna yönelik yeni yöntem ve stratejiler hakkında bilgi edinmesi sağlandı.
Proje yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı; öğretmen adaylarının bu ve benzeri eğitimlere oldukça ilgi duyduğunu ve pandemiyle birlikte hayatımıza hızlı bir giriş yapan eğitime teknoloji entegrasyonunun, bundan sonraki dönemlerde vazgeçilmez olduğunu vurgularken, sonraki dönemler için yapay zekâ destekli projelerin hazırlığı içinde olduklarını sözlerine ekledi.