GENÇ ŞEF’İN HAZIRLADIĞI YEMEK TAM NOT ALDI
Düzce Belediyesi Erguvan Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen Türk Mutfağı haftası etkinliklerinde, Osmanlı mutfağına ait yöresel bir yemek hazırlayan Düzceli Şef Yağız Özçelik, Konsopa Haber mikrofonuna özel açıklamalarda bulundu.

Düzceli eski Masterchef Türkiye yarışmacısı Şef Yağız Özçelik, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında Düzce’de düzenlenen etkinlikte hünerlerini sergiledi. Özçelik’in hazırladığı yemek Düzce Valisi Selçuk Aslan’dan tam not aldı.
“Mutfağımızın güzel bir şekilde tanıtılması için verilen destek çok kıymetli”
Şef Özçelik, Konsopa Haber’e yaptığı açıklamasında Osmanlı dönemini yansıtan bir yemek yaptığını belirterek, “Düzce doğumluyum. Liseyi ve üniversiteyi aşçılık üzerine okudum, bunun üzerine stajlar yaptım ve iş hayatına atıldım. Aşçı olarak hayatıma devam ediyorum, Masterchef’e katıldım vs. Bugün burada Osmanlı mutfağından hızlı bir şekilde herkesin görebileceği hızlı bir yemek yapmak istedik, gerçekten o dönemi yansıtan bir yemek. Kilerde bulabileceğimiz, kuru üzüm, kuru kayısı, badem gibi evde olan malzemelerle, et alıp, soğan sarımsak biraz bal ile kolay bir şekilde yapabileceğimiz evlerde çok yapılmayan ama mutfağımızın özünde bulunan bir yemek.” dedi.
Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri hakkında konuşan Özçelik, “İlimiz tarafından Türk mutfağının güzel bir şekilde tanıtılması, bunların hatırlanması için verilen destek çok kıymetli. Daveti asla kıramazdım, burada olmamız gerekiyordu.” açıklamalarında bulundu.