FARKINDALIK ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
Düzce’de bulunan bir alışveriş merkezinde 1-7 Ekim Emzirme Haftası ve Normal Doğum Haftası Farkındalık Etkinliği düzenlendi.

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı’na bağlı Sağlıklı Hayat Merkezi Gebe Sınıfı ekibi tarafından 1-7 Ekim Emzirme Haftası ve Normal Doğum Haftası etkinlikleri devam ediyor. Bu kapsamda; Düzce şehir merkezinde bulunan bir alışveriş merkezinde anne sütünün önemine dikkat çekmek amacıyla farkındalık standı açıldı.
Sağlık ekiplerince standı ziyaret eden anne ve anne adaylarına anne sütünün bebek sağlığı açısından önemine dikkat çekilirken, annelere emzirme sürecinde destek olabilecek yöntemler anlatıldı. Ayrıca, anne sütünü arttıran besinler hakkında annelere detaylı bilgi verildi. Emzirme ve anne sütünün önemiyle ilgili bilgilendirici broşürler dağıtıldı.
Etkinlik kapsamında ayrıca kurum tarafından ücretsiz emzirme eğitimi verildiği ve emzirme danışmanlığı yapıldığı konusunda bilgilendirme yapıldı.