FARKINDALIK EĞİTİMİ VERİLDİ
“SBMYO Öğrencilerinin Çevre Bilinci Eğitimi ve Eğitim Sonrası Farkındalıklarının Ölçülmesi Çevre Kalite ve Sağlığının Arttırılmasının Hukuki ve Toplumsal Yansımaları” başlıklı Bilimsel Araştırma Projesi’nin dördüncü eğitimi tamamlandı.

Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde gerçekleştirilen “SBMYO Öğrencilerinin Çevre Bilinci Eğitimi ve Eğitim Sonrası Farkındalıklarının Ölçülmesi, Çevre Kalite ve Sağlığının Arttırılmasının Hukuki ve Toplumsal Yansımaları” başlıklı Bilimsel Araştırma Projesi’nin dördüncü eğitimi tamamlandı.
Düzce Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre; Düzce İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden Şube Müdürü Cihan Metin ile Nefise Yıldız’ın konuşmacı olarak katıldığı eğitimde; deprem, yangın ve sel gibi acil durum ve afetler başta olmak üzere, afetler öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılacaklarla ilgili farkındalık artırıcı bilgi ve AFAD’ın konu hakkındaki uygulamaları anlatıldı.
Türkiye genelinde ve Düzce özelinde hazırlanan planlar ve politikaların da aktarıldığı etkinlikte, ayrıca öğrencilerin bireysel olarak ve yakın çevrelerinde neler yapabilecekleri konusunda detaylı açıklamalar yapıldı.Program, konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle son buldu.
Problem Çözme ve Karar Verme Becerileri ile Kriz Yönetimi Konuşuldu
Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Problem Çözme ve Karar Verme Becerileri” ile “Kriz Yönetimi” başlıklı etkinlik, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi’nden Öğr. Gör. Zeynep Kömür, Düzce Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelerek, hayatta karşılaşılan problemlerin nasıl çözüleceği, karar verme konusunda hangi becerilerin olması gerektiği ve kriz yönetimi konusunda neler yapılabileceği konularında detaylı bilgiler aktardı.
Problemlerin bazen beklenmedik bir anda ortaya çıkabildikleri gibi çoğunlukla uzun sürede gelişen, ayak sesleri önceden duyulan bir durum olduğunu söyleyen Öğr. Gör. Zeynep Kömür, işverenlerin sorunları çözmede yardımcı olacak kişileri işe aldıklarını belirtti. Ayrıca problem çözmenin neden önemli olduğu ve problem çözme süreçlerinde hangi aşamalardan geçildiği, problem çözme tekniklerinin neler olduğu, problem çözme becerisinin nasıl geliştirebileceği konularında bilgiler verildi.
Karar verme konusunda ise, karar vermenin aslında problem veya problemlerin çözümünü amaçlayan bir faaliyet olduğunu ifade eden Öğr. Gör. Zeynep Kömür, karar verme sürecinin aşamalarından ve karar verme nedenlerinden bahsederek bir uygulama ile verilen eğitimi pekiştirdi.
Programda ayrıca kriz yönetimi konusu da konuşuldu. Krizin, önceden öngörülemeyen ve hedeflerin olumsuz yönde etkilenerek önlem alınmasını gerektiren durumlar ya da olaylar olduğunu vurgulayan Öğr. Gör. Zeynep Kömür, kriz anlarında acil karar vermek gerektiğini ve kriz sonrasında bazı sorulara cevap verilmesi gerektiğini söyledi.
Program, kriz yönetimi ile ilgili yapılan bir uygulama sonrasında sonlandırıldı.
“İklim Değişikliğinin Toplumsal Yansımaları” Değerlendirildi
Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde gerçekleştirilen “SBMYO Öğrencilerinin Çevre Bilinci Eğitimi ve Eğitim Sonrası Farkındalıklarının Ölçülmesi Çevre Kalite ve Sağlığının Arttırılmasının Hukuki ve Toplumsal Yansımaları” başlıklı bilimsel araştırma projesinin beşinci ve son eğitimi tamamlandı.
Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmalar Vakfı’ndan (SETA) araştırmacı Neslihan Tezcan’ın konuşmacı olarak katılım sağladığı eğitimde; iklim değişikliğinin küresel yansımaları başta olmak üzere, iklim değişikliğinin iş gücü ve çalışma hayatına, göç hareketlerine ve toplumsal çatışmaya etkileri hakkında bilgi verildi. Ayrıca iklim değişikliğinin tedarik zincirlerine ve sektörel bazlı iş hayatına etkileri de detaylarıyla değerlendirildi.
Çevrim içi gerçekleştirilen etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.
Türkiye’de Yapılan Mağara Dalışları Anlatıldı
Düzce Üniversitesi Su Altı Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Su Altı Topluluğu tarafından düzenlenen “Türkiye’de Yapılan Mağara Dalışları” adlı program, Kutadgu Bilig Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Konferansa; Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sezen Sivrikaya Özak, Su Altı Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ahmet Bilir ile Düzce Üniversitesi akademik personeli ve öğrencileri katıldı.
Programın davetli konuşmacısı İstanbul Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Ali Hakan Eğilmez; yeraltı yapılarının altında kalmış galeri, tünel, mağaralar, sarnıçlar veya deprem, sel, heyelan gibi afetler sonucu su altında kalan binalara yapılan dalışlar hakkında bilgiler paylaştı.
Mağara, göl veya deniz dalgıçlığı, hazırlıkları, dalışlarda yaşanan kazalarla ilgili bilgi ve deneyimlerini aktaran Öğr. Gör. Ali Hakan Eğilmez, ülkemizde Ahmediye Camii sarnıcı, Ayasofya dalışı, Altın Beşik, Kırk Gözler, Ali Şahin Pınarı mağaraları dalışları ile Avrupa ve Asya’daki mağara dalışlarından video ve fotoğraf örnekleri verdi.
“Bazen bir binadan sökülen mermer veya tarihi bir yapıdan alınan sütunları bu sarnıçlarda görebilirsiniz.” diyen davetli konuşmacı, hayata geçirdikleri güzel proje örneklerini anlatarak sözlerini sonlandırdı.
Programın sonunda Düzce Üniversitesi Su Altı Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ahmet Bilir ve Su Altı Topluluğu Başkanı Emre Yeşilbaş tarafından Öğr. Gör. Ali Hakan Eğilmez’e plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi.