DÜZCE'DE SANAYİCİLERE RİSK SERMAYESİ EĞİTİMİ

Düzce Üniversitesi ve Düzce Teknopark iş birliğiyle düzenlenen Risk Sermayesi Yatırım Eğitimi’nde, bölge sanayicilerine girişim sermayesi, teknoloji yatırımları ve yatırım ekosistemine dair güncel bilgiler ile gelecek vizyonları aktarıldı.

Eğitim Yayın: 02 Mayıs 2025 - Cuma - Güncelleme: 02.05.2025 13:59:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
18 okunma
Takip EtGoogle News

Düzce Üniversitesi ve Düzce Teknopark iş birliğiyle Girişim Sermayesi Yatırım Programı kapsamında Düzce ve bölge sanayicilerine yönelik düzenlenen “Risk Sermayesi Yatırım Eğitimi” Düzce Teknopark’ta gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk, Düzce Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Resul Kara ile sanayiciler, girişimciler ve Düzce Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk, Düzce Teknopark’ın bölgeye çok önemli hizmetleri olduğunu ifade ederek yoğun çalışmalarından dolayı Düzce Teknopark ekibine teşekkür etti. Programda risk ve yatırım yönetimi konularında önemli bilgilerin paylaşılacağını belirten Prof. Dr. Ali Öztürk, emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

Açılış konuşmasının sonrasında davetli konuşmacıların sunumlarına geçildi. StartupCentrum Kurucu Ortağı Nizamettin Sami Harputlu “Düzce Yatırım Ekosistem Raporu” başlıklı sunumunu katılımcılarla paylaştı. StartupCentrum’un global bir data platformu olduğunu dile getiren Nizamettin Sami Harputlu, teknoloji ekosistemini bir araya getirdiklerini sözlerine ekledi. Covid süreciyle birlikte teknoloji yatırımlarında sıçrama olduğuna dikkat çeken Harputlu, yapay zekanın 2024 yılının en gözde yatırım sektörü olduğunu vurguladı. Dünya ve Türkiye’de yatırımlar, bireysel yatırımcılar, kitle fonlama yatırımları, teknopark ve üniversitelerin startup ve yatırım alanındaki verileri hakkında bilgiler veren Nizamettin Sami Harputlu, katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı.

Bireysel Teknoloji Yatırımcısı Hande Enes ise, “Teknoloji Yatırımcılığı” konusundaki bilgi ve deneyimlerini aktardı. Yatırımları ekonominin can suyu şeklinde nitelendiren Hande Enes, ticarette sınırların olmadığının altını çizerek inovasyon konusunda zihniyet değişikliğinin şart olduğunu vurguladı. Ülkemizin akıl sattığı bir modele geçerek devrim yaptığına işaret eden Hande Enes, üretken yapay zeka çağında küçük şirketlerin bile tasarım ve pazarlama imkanlarının çoğaldığını belirtti. Yaratıcı ürünler üreten iş gücünü şirketlere dahil etmenin önemine değinen davetli konuşmacı, gelecek için yol haritaları oluşturulmasını tavsiye etti.

Risk Sermayesi Yatırım Eğitimi, tecrübe paylaşımlarıyla sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.