DÜZCE’DE GÖREVLİ EĞİTİMCİLER TBMM’DE AĞIRLANDI
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 24 Kasım Öğretmenler Günü programları kapsamında Düzce’den eğitimcilerin de yer aldığı yurt genelinden gelen öğretmenlerle TBMM'de buluştu.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meclis Tören Salonu'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, eşi Sevgi Kurtulmuş ve milletvekilleriyle, öğretmenleri millî iradenin merkezi olan TBMM'de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
"Öğretmenler, Cumhuriyet'imizin ikinci asrını inşa edecek en değerli sermayemizdir"
Türkiye'yi bütün dünya milletleri nezdinde "sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye" hâline getirme mücadelesinin en temel ayaklarından birinin eğitim olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Öğretmenler, 'eğitimin yüzyılı' olarak gördüğümüz cumhuriyetimizin ikinci asrını inşa edecek en değerli sermayemizdir, en değerli varlıklarımızdır. Bu çerçevede öğretmenler, Türkiye'nin geleceğini oluşturacak gençler için toprağa tohum eken ve ektiği filizlerin de nasıl yetiştiğini görerek mutlu ve memnun olan insanlardır. Ben de birçok seyahate gittiğimde Türkiye'nin dört bir tarafında çok farklı yerlere gelmiş olan öğrencilerimizle karşılaştığımız zaman sanki dünyalar bizim oluyor. O evlatlarımızın artık Türkiye'de önemli işler yaptığını görmek de bizlere büyük bir mutluluk veriyor." ifadelerini kullandı.
Kurtulmuş, öğretmenin sadece eğitim alanındaki gelişmesi ile değil öğrencilere küçük yaşlardan itibaren verdiği bilgi, beceri ve dünya görüşü, ahlakla, faziletle toplumun geleceğini inşa edecek kişileri yetiştirmesi bakımından da toplumun ana damarlarından biri, sağlıklı bir toplumun ana direklerinden en başlıcası olduğunu söyledi.
Tekin: "Öğretmenlerimiz milletin kalbine dokunan kahramanlarımızdır"
Programda konuşan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de nesiller, milletler inşa eden ana meslek grubunun öğretmenlik olduğunu ifade ederek Öğretmenler Günü'nü kutladı.
Üniversitede akademisyenlik yaparken aynı duyguları yaşadığını belirten Tekin, şöyle konuştu: "Sabah evden çıkarken hiçbir öğretmenimiz 'İşe gidiyoruz.' demez, hepimiz 'Okula gidiyoruz.' deriz. Bu aslında öğretmenliğin bir meslek olmadığını, öğretmenliğin toplum inşası sürecinde rol alan ve bizim hayatımızın tamamını kuşatan yaşam tarzı olduğunu gösteriyor. Bizler 24 Kasım'ı Öğretmenler Günü olarak kutluyoruz ama aslında her gün öğretmenlerimizin günü. Bu vesileyle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün öğretmenlerimizi, şehit öğretmenlerimizi, aramızdan ayrılan öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızın Öğretmenler Günü'nü kutluyorum."
Eğitim hedeflerinin gerçekleşmesinde en kritik işi yapanların öğretmenler olduğunu vurgulayan Tekin, "Öğretmenlerimiz, işi eğitim olan bir meslek grubunu oluşturmaktan öte, bir toplumun her bir ferdi ile birlikte tüm milletin kalbine, zihnine, geleceğine dokunan sorumluluğu büyük kahramanlarımızdır." dedi.
Bakan Tekin, 20 milyon öğrencisi, 1 milyonun üzerinde öğretmeni bulunan bir aile olduklarını vurgulayarak "Millet olarak bu ailenin arzu ettiğimiz, hedeflediğimiz bir nesli inşa etmesi için üzerimize düşenleri yapmakla mükellefiz." diye konuştu.
Millî Eğitim Bakanlığının 20 yılda fiziki altyapı ve insan kaynağı açısından önemli bir noktaya geldiğini aktaran Tekin, dünya ortalamaları ve gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında altyapı itibarıyla Türkiye'nin iyi bir noktada olduğunu belirtti.
Ülkelerin demokratikleşme göstergeleri sıralanırken bütçe büyüklüklerine ve en büyük payın hangi kuruma aktarıldığına bakıldığını anlatan Tekin, "Bütçede MEB'in ve eğitim harcamalarının birinci sırada yer alması, Türkiye'nin demokratikleşme süreci açısından da önemli bir gösterge." ifadelerini kullandı.
Programın ardından Kurtulmuş ve Tekin, TBMM Şeref Merdivenleri'nde öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.