DÜZCE’DE BALIKÇILAR DUALARLA DENİZE UĞURLANDI

Düzce’de hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, av yasağının sona ereceği saati beklemek üzere denize açıldı.

Gündem Yayın: 01 Eylül 2025 - Pazartesi - Güncelleme: 01.09.2025 15:21:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
89 okunma
Takip EtGoogle News

Düzce'nin denize kıyısı olan tek ilçesi Akçakoca'da "Su Ürünleri Av Sezonu Açılış Töreni" düzenlendi.

Melenağzı Limanı'nda gerçekleştirilen törende konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, geçen yıl 30 kilometre sahili bulunan Akçakoca'da 2 bin 500 ton su ürünleri avcılığı yapıldığını belirterek, "En çok avlanan balıklar, hamsi, palamut, istavrit ve mezgit oldu." dedi.

Uzun, devletin her zaman balıkçıların yanında olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"2023'de Akçakoca'da bir fırtına afeti meydana geldi. Afetin ardından Cumhurbaşkanlığımızdan afetten zarar gören balıkçılarımızın bütçelerine aktarılmak üzere 400 milyon lira bir para gelmişti. Bu meblağ, zararları oranında 33 balıkçımızın bütçelerine aktarıldı. Balıkçılarımızın bin bir emekle avcılık yaptığı bu zahmetli işte, yeni sezonda da onlara kolaylıklar diliyoruz."

Düzce Vali Vekili Şevket Cinbir, AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, Akçakoca Kaymakamı Deniz Pişkin ve Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak da yeni sezonun bereketli geçmesini diledi.

Konuşmaların ardından limanda vatandaşlara balık ekmek ikram edildi. (AA)

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.