DÜZCE ÜNİVERSİTESİ’NİN KURSUNA KATILDI, SAĞLIK SEKTÖRÜNE HİZMET SUNUYOR

Çankırı'nın Eldivan ilçesine bağlı Alva Köyü’nde yaşayan ve Düzce Üniversitesi tarafından düzenlenen uygulamalı arı zehri üretim kursuna katılarak 2019'da sertifika alan Ahmet Gümüş, su bazlı propolis yaparak, arı ürünleriyle gerçekleştirilen tedavi...

Yayın: 22 Eylül 2023 - Cuma - Güncelleme: 22.09.2023 16:47:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1292 okunma
Takip EtGoogle News

Çankırı'nın Eldivan ilçesine bağlı Alva Köyü’nde yaşayan ve Düzce Üniversitesi tarafından düzenlenen uygulamalı arı zehri üretim kursuna katılarak 2019'da sertifika alan Ahmet Gümüş, su bazlı propolis yaparak, arı ürünleriyle gerçekleştirilen tedavi yöntemi olan apiterapi uygulayanların hizmetine sunuyor.

 

 

Düzce’de tescillenen ‘Yığılca Arısı’ ile ünü dünyaya yayılan arıcılık faaliyetleri, uygulamalı eğitim almak isteyen yüzlerce kişiyi her yıl bölgeye çekiyor. Düzce Üniversitesi’nin Yığılca’da kurduğu Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi tarafından verilen ana arı, arı sütü, arı zehri üretimi kursuları meraklısına gelir kapısı oluyor.

Uzun yıllardır arıcılıkla ilgilenen ve görev yaptığı kamu kurumundan yaklaşık 8 yıl önce emekli olan 62 yaşındaki Ahmet Gümüş, tamamen arı ürünleri üzerine yoğunlaştı.

Düzce Üniversitesi tarafından düzenlenen uygulamalı arı zehri üretim kursuna katılarak 2019'da sertifika alan Gümüş'e, bir süre sonra başvurusu sonucunda Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan marka tescil belgesi verildi.

Gümüş, çalışmaları sonucunda ürettiği su bazlı propolisi (arıların yaprak döken ağaçların tomurcukları ve kabuklarından topladığı, balmumu, polen ve tükürük salgıları ile zenginleştirdikleri madde), apiterapi yöntemini kullanan ve talep eden sağlık kuruluşları ile isteyenlere veriyor.

Gümüş, yaptığı açıklamada, propolisin arının kendisini korumasını sağlayan dezenfektan olduğunu söyledi.

Türkiye'de propolisin yeterince bilinmediğini, değerinin yeni yeni anlaşılmaya başlandığını belirten Gümüş, "Propolis, bağışıklık sistemimizin koruyucusudur. Bağışıklığı güçlendirir, hastalıkları tedavi eder. Bağışıklığımızın yüzde 70'i bağırsaklarımızda ve propolis sayesinde güçleniyor." dedi.

Gümüş, su bazlı propolisin en kaliteli propolis olduğuna işaret ederek, "Ağaç olmayan bölgelerde yapılan propolis çok sağlıklı değildir. Ben de su bazlı propolis üreterek kendi markamı oluşturdum. Böylece çevreme faydalı olmaya çalışıyorum. Su bazlı propolisi yapmak kolay değildir. Sadece ticari amaçlı uğraşanlar, su bazlı propolis yapmazlar." ifadesini kullandı. (Manşet Haber/AA)

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.