DÜZCE ULAŞIM A.Ş.’DE “MAAŞ KRİZİ”
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün yönetim ve vizyon kalitesinden uzak yöneticiler yüzünden, ufak sıkıntılar kısa sürede büyük probleme dönüşüyor.
Düzce Belediyesi şirketindeki taşeron işçiler, maaşlarda yaşanan gecikmeler yüzünden mağdur olduklarını öne sürdü. Belediye iştiraki Ulaşım A.Ş. bünyesindeki işçiler, özellikle son 3 aydır ödemelerde baş gösteren düzensizliğe ses yükselttiklerinde, bazı yöneticilerce ‘Beğenmeyen işi bıraksın!’ mobbingine maruz kaldıklarını iddia etti.
Düzce’nin gelişmesi ve kalkınması için büyük projelerin altına imza atan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün çabasını, düzgün yönetilemeyen bazı iştirak şirketlerde gün yüzüne çıkan sorunlar gölgelemeye devam ediyor.
Düzce Belediyesi’nde taşeron işçilerin maaşlarının gecikmeye takıldığı gündeme geldi.
Düzce Belediyesi iştiraki Ulaşım A.Ş. firmasında taşeron işçi olarak bir grup şoför, maaşlarının düzensizliğinden yakındı. Duruma tepki gösteren taşeron işçiler, seslerinin duyulmasını istedi.
ÖNCÜ İHBAR HATTI’NA ULAŞTILAR
Düzce Belediyesi iştiraki Ulaşım A.Ş bünyesinde taşeron çalışanlar, yaklaşık 3 aydır maaşlarının geç yattığını öne sürdü. Konu ile ilgili sesini duyurabilmek için ilgili şikayetini 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber WhatsApp İhbar Hattı’na yapan ismini açıklamak istemeyen bir şoför, kadrolu personel günü gününe maaşını alırken, taşeron işçilerin mağdur edildiğini savundu.
“MAAŞLARIMIZ 3 AYDIR DÜZENSİZ YATIYOR”
Maaş ödemelerinin düzene girmesi için Düzce Belediyesi ve şirket yetkililerine sesini duyurmaya çalışan işçi, “Çok zor durumdayız, maaşlarımız 3 aydır düzensiz yatıyor. Ödemelerimizi yapamıyoruz. Ulaşım A.Ş.’de çalışanların hepsi bu konuda mağdur. Sadece sesimizin duyulmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
“İŞTEN ATILMA KORKUSU YAŞIYORUZ”
Öte yandan ev geçindirdikleri için maaşlarda yaşanan gecikmeler nedeniyle zor durumda kaldıklarını vurgulayan işçiler, mağduriyetlerini dillendirdiklerinde yöneticilerinin kendilerine kapıyı gösterdiğini öne sürdü. Bir yandan mobbingle mücadele ederken, diğer yandan işten atılma korkusu yaşadıklarını ifade eden işçiler üst yönetimin seslerini duymasını istedi.