DÜ’NÜN ÇALIŞMALARINDAN ETKİLENDİLER
Kongre için yurt dışından Düzce Üniversitesi’ne gelen araştırmacılar, ziyaret ettikleri üniversitenin Ar-Ge merkezlerini etkileyici bulduklarını ifade etti.

Düzce Üniversitesi’nin düzenlediği 1. Uluslararası Apiterapi Kongresi’ne katılmak için Düzce’ye gelen Uluslararası Arı Uzmanı Paula Carnell ve Macaristan Apiterapi Derneği Başkanı Dr. Janos Zsolt Kormendy-Racz’ı Herbaryum’u da gezerek incelemelerde bulundu.
Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Necmi Aksoy’un eşliğinde gerçekleştirilen Orman Fakültesi (DUOF) Herbaryum’unda; Düzce’den, Türkiye’den ve dünyadan toplanarak arşivlenen endemik bitkileri inceleme şansı buldu.
DUOF Herbaryum ziyaretinden sonra Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne geçen misafir heyet, burada da yürütülen çalışmalar hakkında Prof. Dr. Necmi Aksoy tarafından bilgilendirildi. Süs ve tıbbi bitkilerin yanında arı otelini de inceleyen Paula Carnell ve Dr. Janos Zsolt Kormendy-Racz; üniversitede yürütülen çalışmaların önemli ve etkileyici olduğunu vurguladı.
Kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı memnuniyetlerini de dile getiren misafir heyet, yapılan bu çalışmalar için Prof. Dr. Aksoy’a ve yetkililere teşekkür etti.
Düzce Üniversitesi öğretim üyesine “En İyi Akademisyen Ödülü”
Öte yandan Düzce Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Bayram, Pakistan National University of Modern Language Üniversitesi’nde yılın en iyi akademisyeni seçildi.
Yunus Emre Enstitüsü’nün resmi görevlendirmesiyle, 2019-2023 yılları arasında Pakistan National University of Modern Language Üniversitesi’nde görev yapan Doç. Dr. Sibel Bayram, görev süresince başarılı akademik çalışmalarından dolayı yılın en iyi akademisyeni ödülüne layık görüldü.