DÜ’DEN DOĞA DOSTU ADIM
Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET)’nun öncülüğünde başlatılan ‘Her Pil Bir Fidan’ kampanyasında toplanan atık piller fidana dönüştürülerek doğaya kazandırıldı.
Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği Koordinatörlüğü (DÜSİD) ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) desteğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, 200 fidan Düzce Üniversitesi kampüsüne dikildi.
Etkinlik kapsamında Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi öğrencileri derste öğrendikleri teknikleri uygulama fırsatı buldu. Bir yandan doğanın korunmasına ve kampüsün daha da yeşil olmasına katkı sağlayan öğrenciler, diğer yandan da sektöre en donanımlı şekilde adım atabilmek için hazırlık yaptı. Ayrıca etkinlik sonrası fidan tüplerinden çıkan plastikler de alandan toplanarak çevre temizliğinin önemine dikkat çekildi.
1 adet atık pilin 4 m3 toprağı kirlettiğini ve 600 bin litre suyu kullanamaz hale getirdiğini belirten DÜSİD Koordinatör Yardımcısı ve DÜSÜYET Akademik Danışmanı Arş. Gör. Özcan Akın, kampanya kapsamında yaklaşık 100 kg atık pil toplandığını ve doğanın korunması adına önemli bir adım atıldığını ifade etti. DÜSÜYET Yönetim Kurulu Üyesi Feride Düzgöl, etkinliği destekleyen DÜSİD Koordinatörlüğü, TAP Derneği, Düzce Orman İşletme Müdürlüğü’ne ve katılan tüm öğrencilere teşekkürlerini iletirken, DÜSÜYET Yönetim Kurulu Üyesi Beyza Keskin ise 2025 yılında da doğanın korunması, iklim değişikliği, sıfır atık ve sürdürülebilirlik konularında projelerine hız kesmeden devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Düzce Üniversitesi Orman Mühendisliği Bölümü Silvikültür Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilal Çetin ise öğrencilere ağaç dikim teknikleri hakkında uygulamalı bilgiler vererek fidanların korunması için dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.