DÜ’DE SEKTÖR-ÖĞRENCİ BULUŞMALARI DEVAM EDİYOR
Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi iş birliğiyle düzenlediği "Sektör - Öğrenci Buluşmaları" etkinliğinin ikincisini gerçekleştirdi.

Bayer Türkiye'den Ali Sarısüleyman ve Çağrı Yaman'ın katıldığı etkinlikte, öğrenciler sektör profesyonellerinden kariyer tavsiyeleri aldı. Yıldırım, etkinliğin öğrencilere kariyer planlamasında önemli katkılar sunduğunu belirtti. Sarısüleyman ve Yaman, öğrencilere saha deneyiminin önemini vurguladı.
Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi, öğrencilerinin kariyer gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği “Sektör - Öğrenci Buluşmaları” etkinliklerine devam ediyor. Bu kapsamda, Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü tarafından organize edilen ve Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi’nin desteğiyle gerçekleştirilen etkinliğin ikincisi, Sağlık Bilimleri Konferans Salonu’nda yapıldı. Etkinlikte, Bayer Türkiye’den Ziraat Mühendisleri Ali Sarısüleyman ve Çağrı Yaman, öğrencilere sektörel bilgiler ve kariyer önerileri sundu.
Düzce Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmet Yıldırım, sektörden gelen konuşmacıların bilgi ve tecrübelerini paylaşarak öğrencilerin kariyer planlamasına katkı sağlayacağını ifade etti. Düzce Üniversitesi öğrencilerinin kişisel ve mesleki gelişimleri için farklı firma ve sektör çalışanları ile Sektör - Öğrenci Buluşmaları etkinliklerine devam edeceklerini belirten Prof. Dr. İsmet Yıldırım, katılımcılara teşekkür etti.
Programda Ziraat Mühendisi Ali Sarısüleyman ve Ziraat Mühendisi Çağrı Yaman görev yaptıkları firma ve gelecekteki yatırımları hakkında bilgiler aktardı. Öğrencilere ikili ilişkilere önem vermeleri ve kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulunan Ali Sarısüleyman, “Öncelikle nasıl satış yapılır bu konuya odaklanın ve mesleğinizin ilk yıllarında paraya çok önem vermeyin. Deneyim kazandıkça daha kaliteli ve Ar-Ge üretimleri olan firmalarda çalışacaksınız. Öncelikle yabancı dile önem verin.” şeklinde konuştu.
Çağrı Yaman ise “Bizlerin ofis ortamı olmaz. Biz ziraatçiler hep sahada çalışıyoruz. Tarım arazileri küçülüyor. Topraksız tarıma özellikle önem verin. Naylon stajdan kaçının. Kendisini ispatlamış firmalarda veya çiftliklerde staj yapın. Öğrenmek için en güzel yer staj dönemidir. Aklınıza gelen her şeyi sorun.” ifadelerini kullandı.