ÇİLİMLİ’DE FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ

Çilimli’de Düzce İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı öncülüğünde Dünya Çölyak Günü dolayısıyla sağlık taraması ve yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Gündem Yayın: 16 Mayıs 2024 - Perşembe - Güncelleme: 16.05.2024 12:20:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
377 okunma
Takip EtGoogle News

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ve Çilimli İlçe Devlet Hastanesi tarafından sağlık taraması ve yürüyüş programı etkinliği düzenlendi.Etkinlik kapsamında, Çilimli İlçe Devlet Hastanesi bahçesinde kurulan stantta vatandaşlara kanser türleri, risk faktörleri, belirtileri, tanı ve tedavi yöntemleri ve kanserden korunacak sağlıklı yaşam koşulları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Hazırlanan afiş ve broşürlerin dağıtımı gerçekleştirildi.

Vatandaşlara kan şekeri, tansiyon, karbonmonoksit ölçümleri yapıldı. Mobil Kanser Tarama tırında kanser taraması yaptırmak isteyen vatandaşların işlemleri gerçekleştirildi.

Ayrıca; 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü nedeniyle hastalığa karşı farkındalık oluşması amacıyla yürüyüş etkinliği de düzenlendi. Çilimli Belediyesi önünden başlayan ve Çilimli İlçe Devlet Hastanesi bahçesinde sona eren yürüyüş programına ilçe protokolü, sağlık yöneticileri, Özel Düzce Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş programı sonrası hastane bahçesinde hazırlanan glütensiz ikramlıklar Çölyaklı çocuklara ve ailelerine ikram edildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.