BAYRAM ÖNCESİ ÜRETİM VE SATIŞ YERLERİNİN DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün talimatlarıyla başlatılan gıda denetimleri yoğunlaştı. Ekipler, özellikle hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını yerinde inceliyor.

Yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün talimatlarıyla başlatılan eş zamanlı denetimler kapsamında Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, halk sağlığını korumak amacıyla il genelinde gıda denetimlerini yoğunlaştırdı. Müdürlük bünyesinde görevli 28 gıda denetçisi, özellikle bayram döneminde tüketimi artan tatlı, şekerleme ve unlu mamuller gibi ürünlerin üretim ve satış noktalarında sıkı denetimler gerçekleştiriyor.
Denetimler kapsamında işletmelerde hijyen koşulları titizlikle kontrol edilirken, ürünlerden numuneler alınarak gerekli analizler için laboratuvarlara gönderiliyor. Ekipler, özellikle hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını yerinde inceliyor.
Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için ekiplerimiz sahada aktif bir şekilde görev yapıyor. Gıda güvenliği konusunda en ufak bir riske dahi müsaade etmiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Uzun ayrıca, vatandaşların gıda ile ilgili her türlü şikâyet ve ihbarlarını ALO 174 Gıda Hattı’na ya da 0501 174 0 174 numaralı WhatsApp Gıda İhbar Hattı’na bildirmelerinin büyük önem taşıdığını vurguladı.