AŞÇILIK YARIŞMASINDA BÖLGE İKİNCİSİ OLDULAR
Kaynaşlı Şehit Sabri Altınbaş Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri MEB Uluslararası Gastronomi Festivali ve Aşçılık Yarışmasında 3 gümüş madalya kazanarak Karadeniz bölge ikincisi oldu.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen MEB Uluslararası Gastronomi Festivali ve Aşçılık Yarışması'nda Kaynaşlı Şehit Sabri Altınbaş Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri büyük bir başarıya imza attı. Berat Salih Dilek, Batuhan Alp Arslan ve Meliha Baş, Karadeniz Bölge 2.'si olarak gümüş madalya almaya hak kazandı.
25 okulun katıldığı bölge yarışmasında öğrenciler, Düzce'nin coğrafi işaretli ürünlerini kullanarak hazırladıkları lezzetlerle jüriyi etkiledi. Yarışmada, Karadeniz Bölgesi'nin meşhur yemeği Karalahana Yığması, Çilimli siyah pirinçten hazırlanan Tirit ve Akçakoca'nın ünlü tatlısı Melengüççeği ile büyük beğeni topladılar.
Bu başarıyla öğrenciler, 3 gümüş madalya ve ikincilik kupasını okullarına kazandırdı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bu önemli başarıda emeği geçen öğretmenlerimiz Ferhat Meti, Eren Tanrıkulu, Binnaz Türkel, Betül Han ve Ahu Zeynep Eryürek'e, ayrıca yarışmaya katılan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyor, Düzce'mizi ve okulumuzu gururla temsil ettikleri için kendilerini bir kez daha tebrik ediyoruz.”