AHLAK OKUMALARI’NIN İLKİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Şehrin gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sağlayan Düzce Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinlikler devam ediyor. Bu kapsamda “Ahlak Okumaları” etkinliğinin ilki düzenlendi.

Düzce Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Düzce Üniversitesi Genç Ofis iş birliğinde birçok etkinlik gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda “Ahlak Okumaları” etkinliğinin ilki gerçekleştirildi.
Programda Düzce Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Hamza Aktaş; ahlakın tanımı, ortaya çıkma faktörleri, tarihsel süreçte ahlakın değişimi ve gelişimi, bireysel ahlaktan evrensel ahlaka doğru gidiş gibi konular hakkında bilgilendirmede bulundu.
Kınalızâde Ali Efendi’nin kaleme aldığı "Ahlak-ı Âlâi" hakkında kısa bir tanıtımın yapıldığı programda, eser üzerine sonuna kadar okuma yapılmasına karar verildi.
Avrupa Birliği proje deneyimleri paylaşıldı
Diğer taraftan Düzce Üniversitesi Araştırma Dekanlığı'nın düzenlediği "ARDEK Söyleşileri Avrupa Birliği (Erasmus +KA2) Proje Deneyimleri" adlı program, Fen Edebiyat Fakültesi Kutadgu Bilig Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Duygu Ekinci, Araştırma Dekanı Prof. Dr. Emine Tekin, konuşmacılar Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Kılıç, Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Feyzullah Şahin ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Programda; Avrupa projelerine başvurular, dikkat edilmesi gereken hususlar, ana çağrı başlıkları, alt başlıklar, ortak kurumların süreç yönetimi, proje planlaması, alt sözleşmeler, bütçe ve danışmanlık firmaları gibi daha birçok konuda detaylı bilgiler paylaşıldı.
Programın ilk konuşmacısı Prof. Dr. Metin Kılıç; ülkemizde üniversitelerle ortak projeler yaptıklarını belirterek, Avrupa projelerinde ise projenin kabulü ve başarılı olması için; ortak kurumlar, dernekler bulmanın ve ortakları A, B, C gibi ülkelere dağıtmanın önemine değindi.
Programın diğer konuşmacısı Doç. Dr. Feyzullah Şahin ise etkinliği planlayarak bir araya gelmelerini sağlayan Araştırma Dekanlığı’na teşekkür ederek sözlerine başladı. Geçmiş proje koordinatörlüğü deneyimlerinden söz eden Doç. Dr. Feyzullah Şahin, proje yazarken karmaşık cümlelerden uzak durulması gerektiğini söyleyerek; sade dil kullanmanın, makul bütçe oluşturmanın ve sadece bilim için proje yazmanın önemi üzerinde durdu.
Soru-cevap bölümüyle devam eden programın sonunda Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk tarafından Prof. Dr. Metin Kılıç ve Doç. Dr. Feyzullah Şahin’e teşekkür belgeleri takdim edildi.
İşletme yönetimi öğrencilerine yönelik söyleşi
Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından İşletme Yönetimi öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen “İşletmecilikte Girişimciliğin Önemi” adlı söyleşide, Düzce KOSGEB İl Müdürü Necdet Yaşar Şahin, öğrencilerle buluştu.
Programa; Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Nurbanu Ocak, Yönetim Organizasyon Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Şenay Gürel ve Bölüm Öğr. Gör. Yelda Ünver ile birinci ve ikinci sınıf öğrencileri katıldı.
Düzce KOSGEB İl Müdürü Necdet Yaşar Şahin; KOSGEB’in tanımı, amacı, faaliyet alanları, girişimcilere verilen destekler hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Öğrencilerin girişimcilik fikirleri üzerinden hangi fikre, ne kadar destek (hibe veya kredi) verilebileceğini örneklerle açıklayan Necdet Yaşar Şahin, İşletme bölümlerinden mezun olanların KOSGEB’te istihdam edildiğini sözlerine ekledi.
Programın sonunda Yönetim Organizasyon Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Şenay Gürel tarafından Düzce KOSGEB İl Müdürü Necdet Yaşar Şahin’e teşekkür belgesi takdim edildi.