dini sohbet sohbet dini chat cinsel sohbet emlak seviye 5 su böreği sipariş galeri yetki belgesi nasıl alınır yalama taşı dijital pazarlama ajansı oyun haberleri İstanbul evden eve nakliyat ankara güneş enerjisi kurumsal web hizmetleri

‘YÖREX BİZİM İÇİN BULUNMAZ BİR YER’

Düzce’nin yöresel ürünleri ve lezzetlerinin büyük ilgi gördüğü, Antalya ANFAŞ Fuar Merkezi’nde bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Yöresel Ürünler (YÖREX) Fuarı’nda Düzce Üniversitesi de yerini aldı.

Gündem Yayın: 14 Ekim 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 14.10.2024 14:45:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
141 okunma
Takip EtGoogle News

Düzce Üniversitesi Gastronomi Mutfak Sanatları Bölümü’nde okuyan öğrencilerin hazırladığı yöresel tatlar, fuara Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçilerin yoğun beğenisini kazandı. Fuar alanında görev alan Düzce Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenciler, Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın sorularını yanıtladı. Öğrenciler, fuar merkezinde Düzce’yi en iyi şekilde tanıttıklarını söyledi.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde Düzce’nin tüm paydaşlarının yoğun katılım gerçekleştirdiği,  bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Antalya YÖREX Fuarı’na, bu yıl yine Düzce stantları damga vurdu. Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçilerinin akınına uğrayan, fuar merkezindeki Düzce Stantları, yöresel ürünleri ve tatları ile yine adından söz ettirmeyi başarı.

Fuarda, Düzce mutfağının en lezzetli yemekleri ise Düzce Üniversitesi Gastronomi Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından, gelen ziyaretçilere sunuldu. Düzce Üniversitesi’nin kurduğu standa gelen ziyaretçiler, Düzce’nin yöresel yemeklerine büyük hayranlık duyarken, fuar merkezinde yaşanan gelişmeleri an be an Düzce kamuoyuna duyuran Öncü Medya Haber ekibi, öğrencilere mikrofon uzatarak, fuar ile ilgili izlenimlerini aldı.

Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın sorduğu soruları yanıtlayan Düzce Üniversitesi öğrencileri, Düzce mutfağının lezzetli yemeklerini tüm Türkiye’ye en iyi şekilde tanıtmaya çalıştıklarını söyledi. 

“Düzce’nin yöresel lezzetlerini tanıtmak bizlere çok büyük gurur verdi”

Fuar merkezinde Düzce’nin yöresel lezzetlerini tanıtmaktan dolayı çok büyük gurur duyduğunun altını çizen Düzce Üniversitesi Gastronomi Mutfak Sanatları Bölümü’nde Öğretim Görevlisi Atıf Akil, YÖREX Fuarı’nın öğrenciler açısından önemine dikkat çekti.  Düzce Üniversitesi’nde 3 yıl önce göreve başladığını ifade eden Akkil, “Düzce’ye 3 yıl önce geldim. Gelir gelmez etnik bir mutfağa sahip olduğunu gördüm, hayran kaldım. Öğrencilerle beraber 2’nci kez katılıyorum. Sağ olsun üniversitemiz bize destek sağlıyor, Düzce TSO da aynı şekilde. Burası YÖREX’ten ziyade bir eğitim mutfağı. Öğrenciler bu tarz yerlerde çalışacaklar, kendilerini geliştirme fırsatı sunuyorlar. Yöresel ürünlere ne kadar değer verdiğimizin farkına varıyorlar. Eminim öğrenciler, Düzce Çilimli siyah pirincini kullanacaklardır mutfaklarında. Bu ürünleri tanıtmak çok büyük bir gurur. Bu ürünlerin hikayesiyle bir bağ kurmayı amaçlıyor. YÖREX bizim için bulunmaz bir yer.” dedi.

“Fuarda pratik yapma imkanı buluyoruz”

Fuarda kendisini daha çok geliştirmek için pratik yapma imkanı sağladığını söyleyen Düzce Üniversitesi Gastronomi Öğrencisi İsmail Zengin, “Gayet keyifli geçiyor şu anda fuar. Böyle imkan sağladıkları için hem üniversiteye hem de hocamıza çok teşekkür ediyorum. Hem insanlarla iletişimizi gelişiyor hem de pratik yapıp kendimizi geliştirmiş oluyoruz.” diye konuştu.

“Tanıtım açısından bir nebze olsun fayda sağlamak istiyoruz”

Fuarda Düzce’nin yöresel lezzetlerini en iyi şekilde tanıttıklarını kaydeden Hakan isimli öğrenci, “YÖREX’te Atıf hocamla birlikte 2.yılımız. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Düzce’nin, Akçakoca’nın, Çilimli’nin ürünlerini en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz. Yetkili birimlere teşekkür ediyoruz. Tanıtım açısından bir nebze olsun fayda sağlamak istiyoruz.” şeklinde konuştu. 

Fuarda görevli diğer öğrenciler ise, kendilerine sorulan sorulara şu şekilde cevap verdi:

“Çok güzel farklı yöreler tanıma fırsatımız oldu. Farklı lezzetler gördük. Tüm tescilli ürünleri tatmaya fırsatımız oldu. Meslek açısından da güzeldi. YÖREX Fuarı ekonominin ticaretin merkezi değil,  sadece ürünlerimizi tanıtalım, herkes bu ürünün farkına varsın diye yapılmış bir fuar. YÖREX’in amacı Türk mutfağını tanıtalım aslında. Tamamen bilinçli bir fuar.”

Ünsal: Öğretim görevlileri ve öğrenciler Düzce’nin tanıtımında önemli rol oynadı

Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal ise, Düzce Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğretim görevlileri ve öğrencilerine, Düzce’yi en iyi şekilde temsil ettikleri için kendilerine teşekkür ederek, fuarın en çok ilgi gören ürününün Çilimli İlçesi’nde üretimi yapılan siyah pirinç olduğuna dikkat çekti. Ünsal, “En çok ilgi gören ürünümüz, siyah pirinç. Düzce Üniversitesi’nin öğretim görevlileri, öğrencilerin elinde maharetle ve emekle Düzce’nin tanıtımında rol oynadı. Büyük gayretlerinden dolayı üniversitemize teşekkür ediyorum.” açıklamalarında bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.