islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet

DÜZCE’DE MÜHENDİS OLMAK İSTEYEN KIZ ÖĞRENCİLER DESTEKLENİYOR

Kadınların mühendislik alanında daha fazla yer almasını sağlamak amacıyla lise ve üniversite öğrencilerine yönelik sürdürülen Türkiye'nin Mühendis Kızları Projesi kapsamında Düzce’de yüzlerce kız öğrenciye ulaşıldı.

Gündem Yayın: 16 Şubat 2024 - Cuma - Güncelleme: 16.02.2024 12:42:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
244 okunma
Takip EtGoogle News

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, mühendis olmak isteyen kız öğrencilerin her alanda desteklendiği Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi'nin bakanlığın öncülüğünde, özel sektör iş birliğinde 2016’dan beri yürütüldüğünü anımsattı.

İlk fazı 31 Aralık 2021’de tamamlanan projenin 2022-2024 yıllarını kapsayan ikinci fazının ise Ocak 2022’den beri devam ettiğini kaydeden Göktaş, proje ile kız öğrencilerin mühendisliğe ilgisinin arttığını ifade etti. Lise ve üniversitede okuyan kız öğrencilere yönelik iki ayrı programdan oluşan projenin ilk fazında devlet üniversitelerinin inşaat, çevre, endüstri, makine, elektrik/elektronik, bilgisayar mühendisliği bölümlerinden öğrencilerin programdan faydalandığını hatırlatan Göktaş, ikinci fazda ise kimya mühendisliği dalındaki kız öğrencilerin de programa dâhil edildiğini bildirdi.

Bakan Göktaş, “Türkiye'nin Mühendis Kızları Projesi ile mühendis olmak isteyen kız öğrencileri geleceğini inşa eden mühendisler olmaları için teşvik ediyoruz. Kadınların mühendislik alanında daha fazla yer almasını sağlamak amacıyla lise ve üniversite öğrencilerine yönelik sürdürdüğümüz proje kapsamında 125 lisede 54 bin öğrenci, veli ve öğretmene; üniversitelerde ise 931 öğrenci olmak üzere yaklaşık 55 bin kız öğrenciye ulaştık.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilere burs imkanıyla birlikte staj ve istihdam, İngilizce dil eğitimi, "sosyal mühendislik" sertifika programı eğitimleri ile mentorlük ve son sınıflar için koçluk desteği verildiğini belirten Göktaş, mezun olan öğrencilerin, proje paydaşı şirketler grubu ile sektördeki farklı kuruluşlarda istihdam edildiğini bildirdi.

Kadınların ve kız çocuklarının potansiyellerini ortaya çıkaracak, hayallerini gerçekleştirmelerini mümkün kılacak eğitim ve projelere büyük bir hassasiyetle yaklaştıklarını vurgulayan Bakan Göktaş, şunları kaydetti:

“Bakanlık olarak özellikle kız çocuklarının mühendislik mesleğine katılımını desteklemek için başlattığımız ‘Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesini’ sürdürülebilir bir platforma dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Kız öğrencilerin farkındalığını artırarak daha fazla kadın mühendisin iş hayatına katılmasını, mühendis olmak isteyen kız öğrencileri her alanda destekleyerek, mesleklerinin rol modelleri haline gelmelerini hedefliyoruz.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.