ROMANYALI MİSAFİRLER AĞIRLANDI
Düzce Üniversitesi Uluslararası Ofis Koordinatörlüğü bünyesinde yürütülen Erasmus Personel Hareketliliği programı kapsamında, Romanya Agronomi Bilimleri ve Veterinerlik Üniversitesi'nden gelen akademik misafirler, Düzce Üniversitesi Araştırma...
Düzce Üniversitesi Uluslararası Ofis Koordinatörlüğü bünyesinde yürütülen Erasmus Personel Hareketliliği programı kapsamında, Romanya Agronomi Bilimleri ve Veterinerlik Üniversitesi'nden gelen akademik misafirler, Düzce Üniversitesi Araştırma Dekanlığı tarafından ağırlandı.
Kurumdan yapılan bilgilendirmeye göre; misafirler, Düzce Üniversitesi’nde eko-turizm, tarım ekonomisi ve işletmesi alanlarında yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi edinmek amacıyla çeşitli toplantılar gerçekleştirdi.
Ziyaretçiler; Düzce Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Yönetimi, Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Ziraat Fakültesi, İşletme Fakültesi temsilcileri ve konuk TÜBİTAK uzmanları ile bir araya gelerek, akademik iş birliklerinin geliştirilmesi üzerine görüşmeler yaptı. Öğrenci-personel değişimi, ortak proje yürütme, ortak yayınlar hazırlama ve joint degree (çift diploma) gibi konular üzerinde de fikir alışverişinde bulundu.
Romanya Agronomi Bilimleri ve Veterinerlik Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden gelen misafirlerin çalışma alanları, özellikle tarım, kırsal kalkınma ve eko-turizm gibi sektörlere odaklanıyor. Bu bağlamda, her iki üniversite arasında olası ortak projeler ve iş birlikleri hakkında görüşmeler yapıldı. Ayrıca, tarım ve kırsal kalkınma konularında ortak çalışmalar gerçekleştirilmesi için potansiyel iş birlikleri değerlendirildi.
Uluslararası akademik iş birliklerini artırmaya yönelik bu tür ziyaretleri önemli bir adım olarak gören Düzce Üniversitesi yaptığı açıklamada, tarım, turizm, ekonomi ve işletme gibi alanlarda yapılan iş birliklerinin her iki üniversiteye de katkı sağlayacağı vurgulandı.
Öğretim Üyesi Özdemir, Barış Forumu’nda konuşma yaptı
Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Özdemir, Almanya Karlsruhe şehrinde, islamofobi konulu tarihsel, toplumsal, kültürel, hukuki, felsefi ve dini bir bilinçlenme sağlamak amacıyla düzenlenen “Hello Brother: Almanya Barış Forumu”na katılım sağladı.
Union Internationaler Demokraten (UID) Baden Başkanı Muhlis Alkan, Uluslararası Bilgi ve Algı Derneği (BİLAL) Almanya Temsilcisi Ahmet Hatun, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Karlsruhe Başkonsolosluğu’nun iş birliği ile organize edilen foruma; Karlsruhe Başkonsolosumuz Mahmut Niyazi Zengin, UID Genel Başkanı Kenan Aslan, Ak Parti Almanya Temsilcisi Av. Zuhal Aksoy, Ak Parti 21.-22. Dönem İstanbul Eski Milletvekili Hüseyin Kansu, UID Baden Bölge Başkanı Kamil Manzak, BİLAL Almanya Temsilcisi Ahmet Hatun ile Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Özdemir katılım sağladı.
Programda söz alarak “Müslüman Vatandaşlarla Birlikte Çalışmanın Batı Avrupa ve Kuzey Amerika İçin Avantajları” başlıklı sunumunu gerçekleştiren Prof. Dr. Muhammet Özdemir, Türkiye Müslümanlarının insan kaynakları açısından hem Avrupa’da hem de Kuzey Amerika’da vazgeçilemez bir konumda yer aldığını vurguladı. İslamofobinin ürettiği literatürde Türk ve Müslüman düşmanlığının esas itibariyle bir söylem endüstrisine dayandığını ifade eden Prof. Dr. Özdemir, “Bu endüstriye savunmacı pozisyonunda katılmak yerine Türklerden başlayarak Almanya ve Avrupa’daki Müslümanların birer paydaş yerleşimci niteliğinde söylem üretilmesi gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.